Doamna,
Este corect si sa ma explic:
In Tara Romaneasca, atat in epoca de aur, cat si in epoca de platina, proiectantii nu au prevazut o mica incapere in care sa functioneze asociatia de locatari/proprietari. Incaperea sa aiba o dotare minima, un mic vestiar, un grup social.
In trecut, NC, nu stia cum sa exploateze la maximum fiecare spatiu in care sa ingramadeasca claie peste gramada cat mai mult romanasi, iar acum, domnii dezvoltatori de locuinte nu procedeaza mai corect pentru ca nimeni nu-i obliga la asa ceva. Personal, am fost la o asociatie de proprietari la care dezvoltatorul, om milos a creat un locusor minuscul, sub scara de la parter. Locul este atat de mic incat doi oameni nu incap acolo. Se poate asa ceva?
In aceste conditii, acolo unde mai sunt spatii cat de cat (uscatoare, ghene de gunoi), oamenii, de nevoie, au amenajat cum au putut aceste spatii si le-au transformat in sedii ale as. prop.
Ca exemplu, va dau situatia de la noi: o fosta ghena de gunoi a fost reamenajata in sediu as. de proprietari. Din nefericire nu avem grup social. Am noroc ca stau in acest bloc, ca altfel as fi fost nevoit sa tot apelez la vecini pentru rezolvarea necesitatilor firesti... Ce sa mai zic de femeile de serviciu? Este teroare ! Cunosc un caz in care presedintele as. prop. plateste lunar o suma (mai mult simbolica) ca cele doua ingrijitoare de bloc sa foloseasca buda unui restaurant din zona. Noroc ca respectiva incapere se poate accesa si din exterior ca altfel bietele femei imbracate in echipamentul de serviciu ar fi fost nevoite sa treaca printre meseni...
Bun, cred ca ati inteles pana acum.
Ei, pentru ca o as. prop. sa functioneze, inca de la infiintare trebuie sa-i declarati un sediu social, asa cum s-a procedat la dvs., bietul presedinte a apelat la ce-a mai simpla solutie si a incheiat un contract de comodat cu el insusi, ca sa rezolvati situatia. Probabil ca la tabloul cu cutiile postale ati mai pus o cutie postala pentru asociatie.
Credeti ca se putea face altfel?