avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal sau inafara legii??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal sau inafara legii??

Asoc. de Prop.
1). pentru obtinerea "Incheierii" de constituire asociatiei de proprietari ca persoana juridica are trecut sediul social fictiv, deasemeni si in Statutul asociatiei afirma locul unde se afla sediul, dar....nu exista nici o incapere amenajata pentru in locul indicat.
2). Deasemeni Asoc. de Prop. nu are deschis nici un cont bancar pentru depozitul financiar si viramentul la societatile prestatoare de servicii, ci, functioneaza prin contul bancar al administratorului persoana juridica disticta de asociatia de proprietari.
Aceste doua aspecte sunt in regula sau nu???#-o
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 09:19, 24 Aprilie 2016
Nu poate fi vorba despre respectarea dispozitiilor in vigoare in conditiile in care exista consemnat sediu fictiv si mai ales ca banii asociatiei sunt depozitati prin contul bancar al administratorului persoana juridica
Daca se intampla ca administratorului de imobil din varii motive sa i se blocheze contul,inseamna ca fondurile/banii asociatiei raman blocate
Referitor la sediu social:
Niste oameni seriosi - si ma refer la cei care au proiectat si construit aceste blocuri - ar fi prevazut ca fiecare bloc /scara sa aiba cate un mic spatiu pentru ingrijitorul de bloc si desigur si pentru sediul asociatiei de locatari sau cum s-o mai numi aceasta...
Eu nu zic ca acei oameni nu au fost seriosi, insa, dom' Manole, noi am trait in acele vremi si cunoastem foarte bine ca asta a fost situatia. Totusi, chiar si pe atunci au mai fost prevazute asemenea spatii.
Ei, in conditiile actuale cand aproape fiecare scara de bloc s-a constituit in as. de proprietari,"inghesuiala" este si mai mare, astfel incat bietii oameni au ocupat tot felul de spatii improprii desfasurarii in cele mai bune conditii activitatii as. prop. (uscatoare, ghene de gunoi, amenajate cum fiecare a putut), iar acolo unde nici acolo nu s-a putut ocupa un asfel de spatiu, oamenii au fost nevoiti sa declare sediul social, de obicei in locuinta presedintelui. Poate ne spuneti cam ce ati vrut sa spuneti cu ...are trecut sediul social fictiv ?

Cu privire la cel de-al doilea aspect, parerea mea este ca vina apartine as. proprietari, nu administratorului. Administratorul (chiar persoana juridica fiind) ce ati vrea sa faca? Sa incaseze banii de la dvs. si sa de-a fuga la banca sa achite facturile, da? Pai, iata ca nu face chiar asa, ii mai tine in punga lui, ii mai invarte, deh, asta este situatia....
Deci, "fortati" com. ex. sa mearga la o banca, sa deschida un cont, apoi administratorul sa depuna incasarile in contul dvs., iar presedintele sa faca platile la furnizori, fara a mai amesteca adm. pers. juridica in aceasta poveste. Ce este asa de greu?
Va doresc mult succes!
Multumesc de raspuns, Promt si la obiect. Administratorul este deja in faliment, faliment pe care i - la cerut BCR, obiectul de judecata fiind "insolventa si faliment" In luna iunie are al 2 lea termen de judecata. Cu respect.:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa sediului??? Manole Dumitru Manole Dumitru Poate exista o persoana juridica fara sediu social???#-o (vezi toată discuția)
Buna seara va aduc la cunostinta urmatoarele: in cadrul adunarii ... florentinazara florentinazara Buna seara Va aduc la cunostinta urmatoarele: In cadrul adunarii generale a locatarilor care s-a tinut astazi 14.01.2023, am hotarat pt constituirea ... (vezi toată discuția)
Camera cu sediu de asociatie de proprietari nicola mihaela nicola mihaela :la parterul blocului este o camaruta 7mp care pe doua laterale se invecineaza cu o familie X iar deasupra cu familia y. Acolo in acte este sediul de ... (vezi toată discuția)