Buna ziua. Daca se poate, as dori o lamurire: o persoana care este inregistrata la cnas, cu cardul de sanatate emis, dar are venit lunar sub cel minim pe economie in 2018, conform noului cod fiscal mai are vreo obligatie de plata? Ramane o persoana asigurata sau exista vreun formular pentru astfel de cazuri?
Daca timp de trei luni nu platiti intr-o forma sau alta contributie la sanatate, va pierdeti calitatea de asigurat. Asa este acum dar ce va fi maine, adica daca se va schimba ceva pe la lege, vom afla.
Pai se pare ca au avut loc niste schimbari. Persoanele care au venit lunar mai mic decat salariul minim, parca sunt scutite. Din Formularul 604 nu se intelege mare lucru, iar la coada laanaf, se stie cum merge treaba. Daca am inteles corect, pensionarii nu mai platesc. Inca e confuz.
Nelămurire mare. De la ANAF nu am primit niciun răspuns concret: cat plătești daca ai venit mai mic decât salariul minim brut, ești liber profesionist, că atare îți plătești singur tot, inclusiv asigurarea de sănătate. Daca există cineva care mă poate lamuri in acest sens, va mulțumesc.