avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul si incasarea lui pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul si incasarea lui pe card

Buna ziua! Va rog frumos daca imi puteti raspunde la o intrebare. 

In cazul cand eu...din motive personale, nu pot sa-mi deschid un cont intr-o banca din Romania, dar vreau sa ma angajez..exemplu ( sofer pe comunitate), banuiesc ca, patronul trebuie sa-mi livreze banii (salariul+diurna) intr-un cont...

Întrebare:

- pot, sau ma pot folosii de cardul altei persoane (sotia mea) ?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 23 Martie 2018
Teoretic da. Doar sa vrea angajatorul.

Dar ATENȚIE, trebuie să aveți calitatea de împuternicit la contul soției, altfel nu-i primește Banca în cont.
Nu este obligatorie plata pe card a salariului.
Nu se poate! Am avut o situatie similara la serviciu, cu un fost coleg care a cerut sa i se plateasca salariul in contul bancar al sotiei si a fost refuzat intrucat nu exista nicio relatie de colaborare intre angajator si sotia angajatului (CIM este pe numele angajatului, nu pe numele sotiei). Angajatorul are obligatii salariale fata de angajat, nu fata de alt membru al familiei acestuia.
In cele din urma, colegul meu si-a facut cont la banca, insa cardul statea la sotie :-)
Art.166 alin.2 C.mun. : Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Prin urmare, asa cum este mentionat ,plata pe card este o posibilitate si nu o obligatie.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Correct, dar atunci cand se opteaza pt cont bancar, trebuie sa fie al angajatului, nu al sotiei/sotului.

Alte discuții în legătură

Obligatie angajat la plata in cont brd Srb Srb Angajatorul poate obliga un angajat care are deja card de salarii/plati la ING sa primeasca salariul pe un alt card gen BRD? Va multumesc (vezi toată discuția)
Plata salariului cu cardul, un abuz! ContSters381555 ContSters381555 Vreau sa aduc in discutie plata unor drepturi si in special a celor salariale prin intermediul bancilor, respectiv prin cont bancar cu/fara card atasat. Astfel ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga contractul de muncă să îmi fac card? Diana2001 Diana2001 Am fost angajată printr-o firmă de recrutare la o fabrică. Astăzi când am fost sa iau salariul de la ei, mi s-a spus că \" dacă nu am card, nu primesc ... (vezi toată discuția)