avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale riscurile administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

riscurile administratorului

Buna ziua ,
Am nevoie de consultanta intr-o problema foarte delicata . Sunt administrator si unic asociat al unei firme de distributie pusa pe picioare de banii unor terte persoane bani ce au fost introdusi in firma sub forma de contracte de imprumut urmand ca firma sa le-o vand in momentul in care expira sediul initial facut intr-un birou de avocat . Unul dintre baietii cu banii a fost angajat in firma ca director general pana in urma cu o luna cand a luat decizia ca toti angajatii sa figureze ca agenti comerciali . Acum o saptamana ne-a venit pe adresa sediului ( la avocat) o sentinta judecatoreasca de executare silita pentru recuperare de bani de la un furnizor sentinta care s-a dat in lipsa vreunui reprezentant legal din partea firmei mele . Baietii au demarat deja procesul deschiderii unei alte societati si vor sa factureze toata marfa existenta acum in stoc la firma mea . As vrea sa stiu la ce riscuri ma expun si ce pot eu sa fac in continuare in fata acestor probleme tinand cont de faptul ca pana acum eu nu am luat nici o decizie in ce priveste activitatea firmei ci am fost doar calul de bataie ???!!!...Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 18:18, 28 Octombrie 2009
Nu stiu daca merge chestia asta cu imprumutul fictiv. Daca firma intra in insolventa se poate descoperi ca acesta este un artificiu. Intradevar, sunteti intr-o situatie foarte neplacuta. Din cate vedeti si dvoastra, cum o dati, tot e rau. Pana la urma procedati in asa fel cat sa va protejati. Daca vedeti in asta o solutie, actionati in consecinta, insa ideea ca veti recupera banii de BO, in urma declararii insolventei, asta ramane de vazut. Ar trebui ca firma sa detina bunuri care pot fi urmarite, altfel nu vad de unde bani.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita asociat firma mimi2013 mimi2013 Buna! Poate maputeti ajuta cu un raspuns sau un sfat: In 2008 am avut o firma (SRL) pe care asociati erau mama si soacra mea. Am contractat atunci un credit ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)