avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea aplicarii pedepsei amenzii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea aplicarii pedepsei amenzii penale

Dacă am primit amânarea aplicării pedepsei ce constă într-o amendă penală pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani ca urmare a unei marturii mincinoase, este normal să primesc somație cum ca trebuie sa plătesc amenda penală în termen de maxim 3 luni, în condițiile în care s-a dispus întocmai amânarea aplicării acesteia?
Nu este normal.
Avocata mi-a spus ca va trebui plătită, suma oricum trebuia sa o achit dar ca nu va fi trecută în cazier, cui ar trebui să mă adresez? E posibil sa fi fost o greșeală? Tin sa menționez că în minută scrie clar ca se dispune amânarea aplicării amenzii si următorul document primit este acea somație.
Mulțumesc pentru răspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei, instanta doar a stabilit pedeapsa si a amanat aplicarea pe un termen de supraveghere de 2 ani. Nu trebuie sa achitati nimic, prin aceasta solutie dvs nu ati fost condamnata.
Mergeti la executari penale si lamuriti situatia. Daca nu va descurcati apelati la un avocat.
M-am interesat la biroul de executari penale si într-adevăr a fost o greșeală. Va mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Amenda penala 140897 140897 Buna ziua as dori sa stiu daca dupa ce am platit amenda penala pot depune dosarul pentru permis si dupa cele 6 luni sa pot da numai orasul (vezi toată discuția)
Aprobare instanță susținere examen redobândire permis anulat alex.andrei alex.andrei Bună seara, Acum un an am fost prins conducând cu permisul suspendat, mai jos aveți hot. Instanței : Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia ... (vezi toată discuția)
Cand si cum pot recupera permisul iliutailie69 iliutailie69 04.11.2015 Ora estimata: 09:00 Complet: Penal - N A1 Tip solutie: Agravarea pedepsei Solutia pe scurt: În baza art. art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură ... (vezi toată discuția)