Dacă am primit amânarea aplicării pedepsei ce constă într-o amendă penală pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani ca urmare a unei marturii mincinoase, este normal să primesc somație cum ca trebuie sa plătesc amenda penală în termen de maxim 3 luni, în condițiile în care s-a dispus întocmai amânarea aplicării acesteia?
Avocata mi-a spus ca va trebui plătită, suma oricum trebuia sa o achit dar ca nu va fi trecută în cazier, cui ar trebui să mă adresez? E posibil sa fi fost o greșeală? Tin sa menționez că în minută scrie clar ca se dispune amânarea aplicării amenzii si următorul document primit este acea somație.
Mulțumesc pentru răspuns!
Daca s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei, instanta doar a stabilit pedeapsa si a amanat aplicarea pe un termen de supraveghere de 2 ani. Nu trebuie sa achitati nimic, prin aceasta solutie dvs nu ati fost condamnata.
Mergeti la executari penale si lamuriti situatia. Daca nu va descurcati apelati la un avocat.
Amenda penala
140897
Buna ziua as dori sa stiu daca dupa ce am platit amenda penala pot depune dosarul pentru permis si dupa cele 6 luni sa pot da numai orasul (vezi toată discuția)