avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penala

Buna ziua as dori sa stiu daca dupa ce am platit amenda penala pot depune dosarul pentru permis si dupa cele 6 luni sa pot da numai orasul
Cel mai recent răspuns: Piticu666 , utilizator 13:23, 24 Octombrie 2018
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii , dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale dispuse prin hotarare.

Articolul 116 din Oug.195/2002
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
..................................................

Termenul de 6 luni curge de la data platii amenzii penale, ori de la stingerea ei in alt mod.
Am nevoie de un avocat , sa m-a ajute sa înțeleg dacă îmi anulează permisul , după următoarea hotărâre .:
Solutia pe scurt: În baza art. 334 alin. (1) C. pen., cu referire la art. 396 alin. (1 ) ?i (2) C. proc. pen., condamnă pe inculpatul MUNTEANU Marius, conform art. 61 alin. (2) şi (4) lit. c) C. pen., pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat. În baza art. 334 alin. (2) C.pen., cu referire la art. 396 alin. (1) ?i (2) C. proc. pen., condamnă pe inculpatul MUNTEANU Marius la pedeapsa amenzii de 1.800 lei, corespunzătoare a 180 zile-amendă şi a 10 lei/ziua-amendă, conform art. 61 alin. (2) şi (4) lit. c) C. pen. pentru conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. În baza art. 39 alin. (1) lit. c) C.pen. aplică inculpatului MUNTEANU Marius pedeapsa cea mai grea a amenzii de 1.800 lei, corespunzătoare a 180 zile-amendă şi a 10 lei/ziua-amendă, pe care o sporeşte cu o treime din cealaltă pedeapsă. Pedeapsa rezultantă pe care o va executa inculpatul este amenda de 2.400 lei, corespunzătoare a 240 zile-amendă şi a 10 lei/ziua-amendă conform art. 61 alin. (2) şi (4) lit. c) C. pen. Atrage atenţia inculpatului Munteanu Marius asupra prevederilor art. 63 C. pen. cu privire la neexecutarea cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii de către persoana condamnată, cu privire la faptul că numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă inculpatul Munteanu Marius la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 400 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 22 octombrie 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa deschid proces civil opaina opaina 11.10.2017 Ora estimata: 08:30 Complet: C 8 Penal Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: I. În temeiul art. 193 al 2 Cod Penal cu aplicarea art. 53 ... (vezi toată discuția)
Permis conducere leito21 leito21 Am primit urmatoarea decizie: \\\\"Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 61 alin. 4 lit. c) Cod penal şi cu aplic. art. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi explicați si ... Bădilă Gabriel Bădilă Gabriel Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi explicați si mie dacă după soluționarea procesului penal pentru conducere sub influența băuturilor ... (vezi toată discuția)