avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi explicați si ...

Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi explicați si mie dacă după soluționarea procesului penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice în cât timp pot sa iau permisul înapoi si cum ar trebuii sa procedez . Va multumesc! Las mai jos hotărârea judecătorească!

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 din Codul penal cu aplic. 396 al. 10 din Codul de procedură penală şi art. 61 Cod penal, condamnă pe inculpatul BĂDILĂ GHEORGHE GABRIEL, , la pedeapsa de 140 zile amendă pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Fixează cuantumul unei zile amendă la suma de 25 lei şi prin urmare valoarea amenzii penale la care este condamnat inculpatul este de 3500 lei. În baza art. 63 din Codul penal, atrage atenţia inculpatului asupra faptului că în cazul în care cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. În baza art. 274 alin. 1 Cod. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre 2206/2020 23.09.2020
Permisul dvs urmeaza sa fie anulat, in termen de 6 luni de la achitarea amenzii penale, va puteti prezenta la examen pentru un nou permis.
Am primit acasa o foaie in care scrie că imi a fost anulat permisul , bineînțeles după ce am plătit amenda , deci sa inteleg ca după 6 luni ma pot duce sa fac scoala din nou si sa ma înscriu la examen ?
Nu trebuie sa mai faceti scoala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat sau îl pot redobândi fara examen? maxy2018 maxy2018 Salutare. Am și eu o intrebare, permisul este anulat ? Trebuie sa fac din nou școala de șoferi? Complet: C9 Penal Tip solutie: Condamnare fără ... (vezi toată discuția)
S-a anulat permisul? va rog un raspuns... multi spun ca nu are cum sa fie anulat Tuluc Tuluc Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, condamnă pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire amenda penala permis conducere vargaalex81 vargaalex81 Buna ziua , am si eu o nelamurire si rog prin a ma ajuta cu un sfat sau o informatie , recent am incheiat un proces penal pentru alcoolemie la volan, solutia ... (vezi toată discuția)