avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FISA DE LICHIDARE se eliberează la cerere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FISA DE LICHIDARE se eliberează la cerere?

După depunerea demisiei, în cat timp angajatorul este obligat să-ți elibereze FISA DE LICHIDARE?
E posibil ca după 4 luni ( de la depunerea demisiei) angajatorul sa nu-ți poată eliberarea ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 23 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

De asemenea, art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicata, modificata si completata,dispune c , la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechime in munca, in meserie si in specialitate.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta salariat ancady2003 ancady2003 Am demisionat in luna mai 2018 si pana in prezent nu mi s-a eliberat adeverința. Ce pot sa fac? Cui ma pot adresa, unde pot depune o plangere? Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi dea o adeverinta Ionelarobert Ionelarobert Salut eu m-am întors mai devreme la munca din postnatal la o alta firma când m-am angajat i-am cerut o adeverință pt a o depune la primărie pe a mai ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime bgg0 bgg0 Daca atat angajatorul cat si ITM refuza sa imi elibereze adeverinta de vechime in munca (ma trimit de la unii la altii) cui trebuie sa ma adresez? Ii dau in ... (vezi toată discuția)