adrian stoica a scris:
Daca debitorul introduce o cerere la tribunal pentru deschiderea procedurii de insolventa , termenul de judecta este de 5 zile .
Ma scuzati, dar nu inteleg care termen e de 5 zile?
eu, cand am depus o cerere de faliment, am primit termen in decembrie, iar de curand un coleg a primit termen in ianuarie 2010.
ma gandesc ca nu mai sunt eu la curent si ca s-a schimbat ceva in procedura.
eu, de cate ori am avut un dosar de faliment, au trecut cel putin 2-3 luni numai pana la primul termen. cat despre finalizarea unui asemenea dosar, nu am auzit sa se termine vreunul mai repede de 6 luni, asta in cazul in care s-a intrat repede in procedura simplificata fiindca firma nu avea bunuri sau sediu social.
daca exista bunuri care trbeuie vandute sau creante de recuperat, dosarul de faliment poate dura si cativa ani. eu am inca pe rol un dosar de faliment din 2002.
cat despre executarea bunurilor administratorilor, acest lucru se poate solicita numai la sfarsitul procedurii si numai pentru anumite cazuri prevazute de lege.
in putine cazuri am auzit sa se admita o asemenea cerere, dar de curand am auzit ca se admit mai usor decat pana anul trecut.