avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolvabilitate -faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolvabilitate -faliment

cat timp dureaza un proces pentru declararea starii de insolvabilitate
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 09:42, 27 Octombrie 2009
Daca debitorul introduce o cerere la tribunal pentru deschiderea procedurii de insolventa , termenul de judecta este de 5 zile .
daca societatea nu are nici un bun, nici marfa, nimic se poate da o sentinta sa se indrepte executarea spre bunurile proprietate ale administratorului? nici el nu are nici un bun.
adrian stoica a scris:

Daca debitorul introduce o cerere la tribunal pentru deschiderea procedurii de insolventa , termenul de judecta este de 5 zile .

Ma scuzati, dar nu inteleg care termen e de 5 zile?
eu, cand am depus o cerere de faliment, am primit termen in decembrie, iar de curand un coleg a primit termen in ianuarie 2010.
ma gandesc ca nu mai sunt eu la curent si ca s-a schimbat ceva in procedura.
eu, de cate ori am avut un dosar de faliment, au trecut cel putin 2-3 luni numai pana la primul termen. cat despre finalizarea unui asemenea dosar, nu am auzit sa se termine vreunul mai repede de 6 luni, asta in cazul in care s-a intrat repede in procedura simplificata fiindca firma nu avea bunuri sau sediu social.
daca exista bunuri care trbeuie vandute sau creante de recuperat, dosarul de faliment poate dura si cativa ani. eu am inca pe rol un dosar de faliment din 2002.
cat despre executarea bunurilor administratorilor, acest lucru se poate solicita numai la sfarsitul procedurii si numai pentru anumite cazuri prevazute de lege.
in putine cazuri am auzit sa se admita o asemenea cerere, dar de curand am auzit ca se admit mai usor decat pana anul trecut.
Am specificat ca este vorba de cererea debitorului in conformitate cu art 27 alin 5 din lege 85/2006
Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
(5) Cererea debitorului se va judeca de urgenţă în termen de 5 zile în camera de consiliu.

in rest tot ce ati relatat este adevarat
Se poate da termen in 5 zile sau 2-3 luni, dar ca raspuns la intrebarea cat dureaza procesul...acesta ar putea dura si 3 ani, sau cu prelungire termen la cerere in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate cu datorii ContSters116348 ContSters116348 care poate fi cea mai buna solutie pentru a lichida o soc.cu datorii fara sa atraga raspunderea administratorului si asociatului daca creanta depaseste ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa debitor alina marian alina marian Buna!am un srl cu 2 asociati,eu si sotul meu.bunurile de pe firma sunt in val de 7000.Momentam am sistat activ si am restante la furnizoricam 15000, iar la ... (vezi toată discuția)
Insolventa DAIANA_ DAIANA_ Potrivit legii, insolventa sau falimentul reprezinta acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor ... (vezi toată discuția)