avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca la Gardienii Publici.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca la Gardienii Publici.

Bună ziua. Am lucrat Gardian Public în perioada 1995-2000 și vreau să stiu dacă am beneficiat de grupă de munca? Mentionez că am avut în dotare armament.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
Biancuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 15 Iulie 2018
Pentru a beneficia de grupa de munca trebuie sa existe legislatie in acest sens pentru activitatea desfasurata de dvs., firma sa fi intocmit documentatie, aceasta sa fie avizata de ITM si nominalixate locurile de munca incadrate in grupa de munca, iar firma sa fi nominalizat prin document intern, lucratorii, pe locuri de munca avizate ca fiind incadrate in grupa de munca.
Solicitati firmei in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa va comunice daca ati beneficciat de grupa de munca.
Perioada in cauza nu o aveti inscrisa in carnetul de munca ?
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da perioada respectivă este înscrisă in carnetul de muncă dar, vreu sa știu dacă am avut grupă de munca.

Cornel Vasile a scris:

Perioada in cauza nu o aveti inscrisa in carnetul de munca ?

Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Biancuta, utilizator
Daca benficiati de grupa de munca, acest fapt trebuia mentionat in carnetul de munca.
Am sugerat in mesajul meu anterior sa solicitati firmei in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa va comunice, eventual sa va emita o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare pentru perioada respectiva.
Buna ziua. Am solicitat în scris (așa cum mi-ați sugerat d-voastră) și mi-au dat că am avut grupa a III-a de muncă. Aș vrea să știu daca la grupa aceasta beneficiez la pensie de zile suplimentare si câte luni la fiecare an.

POPA GHEORGHE a scris:

Daca benficiati de grupa de munca, acest fapt trebuia mentionat in carnetul de munca.

Am sugerat in mesajul meu anterior sa solicitati firmei in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa va comunice, eventual sa va emita o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare pentru perioada respectiva.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Biancuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Grupa de munca pana 2001 mzakarias mzakarias Daca laborator clinic de analize medicale din spitale beneficiaza de grupa a II si in baza caror legi. Am lucrat ca asistent med de laborator si nu am trecuta ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grupa de munca horia47 horia47 electronist depanator radio-tv se incadreaza in grupa 2 de munca ....... daca da , in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Grupa de munca onila vasile onila vasile am lucrat 25 de ani.la tinara garda.industrie usoara.in tricotaje.cu scame fire toxice etc.nu am beneficiat de grupa.in conditii grele.o pot obtine?daca da!in ... (vezi toată discuția)