avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca pana 2001
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca pana 2001

Daca laborator clinic de analize medicale din spitale beneficiaza de grupa a II si in baza caror legi. Am lucrat ca asistent med de laborator si nu am trecuta grupa de muncadin 1976 pana in 2001 in carnetul de munca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:52, 7 Februarie 2019
Pentru perioada respectiva sunt aplicabile prevederile Ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994. Conform acestui act normativ pentru a beneficia de grupa de munca, activitatea trebuie sa se regaseasca nominalizata in anexa 2 la ordin, iar firma la care ati lucrat trebuia sa intocmeasca anual, documente interne (buletine de determinare noxe, analize medicale la salariati, etc.), sa obtina avizul ITM pentru locuri de munca propuse a fi incadrate in grupa de munca si sa nominalizeze prin document intern, lucratorii pe locuri de munca pentru care s-a obtinut aviz pe loc de munca/ activitate/ profesie. Trebuiau facute mentiuni anuale in carnetul de munca.
Daca nu aveti mentiuni in carnetul de munca puteti solicita firmei sa va elibereze o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca inainte de 2001 mzakarias mzakarias sunt de profesie asistent medical de laborator, lucrez ca asistent medical de laborator din 1976 si pana in prezent, fara intrerupere. Am lucrat 3 ani la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am lucrat, din 1990 pana in 2001 , intr-o intreprindere ... ddddumitru ddddumitru Buna ziua, Am lucrat, din 1990 pana in 2001 , intr-o intreprindere cu specific morarit - panificatie, unde am indeplinit functia de sef de coloana, dar am ... (vezi toată discuția)
Grupa pensionare Nelu Calu Nelu Calu Buna seara, In perioada 1998-2013 tatăl meu a lucrat in condiții deosebit de grele (prelucra fier lângă cuptoare ce aveau o temperatura de 1200°). In ... (vezi toată discuția)