avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe notariale vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe notariale vanzare apartament

Buna ziua,
Vreau sa vand un apartament cu 2 camere, cu plata in 2 rate,la pret total de 17000 euro, din care avans 9000 euro .Care sunt taxele notariale care trebuiesc platite, si cine le plateste, vanzatorul sau cumparatorul?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
LUMINITA1054, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:49, 23 Martie 2018
Buna ziua,
Taxele notariale cad in sarcina cumparatorului.
Valoarea lor se stabileste de notar in functie de onorariul lui si de grila.
Onorariul notarial este in jurul a 1200 de lei, (17000 de euro la un curs valutar de 4,60 ron), acesta urmand a fi achitat de catre cumparator....
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
ContSters454516, utilizator
In primul rand, trebuie verificat daca valoare declarata de dvs este superioara valorilor rezultate din expertiza notariala.
Daca pretul stabilit de dvs este mai mic decat cel rezultat din expertiza, calculul taxelor se face la aceasta valoare.
In al doilea rand, taxele le plateste cumparatorul (afara de cazul in care ati convenit sa le platiti egal sau v-ati inteles in alt mod).
Dvs vanzator, trebuie sa puneti la dispozitie toate documentele necesare si sa achitati extrasul de carte funciara pentru autentificare (40 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare act vanzare cumparare gabi_br.ro gabi_br.ro cat costa si cum se calculeaza valoarea ce trebuie platita pt un act de vanzare cumparare a unui apartament cu valoare de 70000 ron?exista un procent fix ... (vezi toată discuția)
Vanzarea-cumparare cu uzufruct viager marianvalentin45 marianvalentin45 As dori sa stiu daca eu unicul proprietar al unui imobil, ar trebui sa platesc si eu o taxa notariala in cazul vanzarii apartamentului meu cu uzufruct viager, ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat valica1 valica1 as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat ... (vezi toată discuția)