avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate srl-uri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate srl-uri

O sc formata din doi actionari 50 si 50 care nu a relizat venituri dar a facut achizitii de bunuri (mobile si imobile). Valoarea bunurilor achizitionate apare in 4551 conturi curente asociati, pe analitic asociatul x=50% si j=50%. Acum au hotarit sa se divizeze dar divizarea dureaza f mult si am hotarit sa vindem jumatate din bunuri la o societate care o infiinteaza unul din asociati. Facem factura si contr. de vanzare-cumparare prin notariat la imobile dar care ar fi modalitatea de plata a facturii, fara a depune numerar la banca si a iscena plata pentru ca e valoare mare si asta ar necesita comisioane banca.
Cel mai recent răspuns: Suzana Andrei , utilizator 12:15, 28 Octombrie 2009
LUPU LUCIAN a scris:

[...] pe mine ma interesa daca nu pot face 4551=461, cumparatorul fiind asociatul din firma care are in analitic 4551 suma care o facturez


Se poate face compensarea.
Se poate face nota contabila 4551.dl X=461.B in firma din care se vinde imobilul, iar in firma din care se cumpara imobilul 404.A = 4551.dl.X .

Pentru a face insa aceste note contabile este necesar sa intocmiti doua contracte:

1. un contract de creditare prin care dl X se angajeaza sa crediteze firma B cu contravaloarea imobilului cu mentiunea ca modalitatea de plata nu va fi in numerar ci va fi pe baza contractului de cesiune de creanta;

2. un contract de cesiune de creanta prin care firma A care are de incasat de la firma B srl suma reprezentand contravaloarea imobilului cedeaza creanta catre dl. X fata de care are de restituit creditul asociat. Acest contract trebuie agreat/semnat de toate cele trei parti implicate.

in cazul in care nu am fost foarte explicita va rog sa-mi atargeti atentia. un model de contract de cesiune de creanta va pot transmite pe e-mail daca imi dati adresa.
va multumesc f mult. daca ati putea sa ma ajutati si cu un model de contract de cesiune ar fi excelent. acum cred ca depinde si de organul de control ca dupa aceasta operatiune intentionez sa cer rambursare de tva
lupulucian68@yahoo.com
V-am transmit modelul de contract pe e-mail.

Referitor la rambursarea de TVA, pentru a vi se aproba restituirea de TVA, principalul aspect este intentia pentru care se achizitioneaza imobilul. Nu modalitatea de plata este definitorie in decizia organului fiscal cat intentia de a utiliza imobilul pentru realizarea de operatiuni impozabile dpdv TVA, intentie catre trebuie dovedita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie cesiune denisa2011 denisa2011 buna seara, ce note contabile trebuie sa fac pentru contracte de cesiune, clientul x ii va vira banii furnizorului Y, cum se inregistreaza un contract de ... (vezi toată discuția)
Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile pentru cesiune creante sc gerom trans sa sc gerom trans sa Am urmatoarea situatie: firma A are de incasat de la firma B 30000 lei.Firma B are de incasat de firma C suma de 10500 lei.Firma B cesioneaza creanta firmei C ... (vezi toată discuția)