avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intimidare la locul de muncă din cauza faptului că ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intimidare la locul de muncă din cauza faptului că urmează să ne căsătorim. Este vreo lege care ne interzice să lucrăm în același loc, dacă suntem soț și soție?

Buna ziua
Lucrez in cadrul unei companii de 2 ani jumătate. In cadrul companiei am întâlnit un coleg ne-am îndrăgostit și in Iunie urmează sa avem nunta. Șeful a început sa ne intimideze sa ne depunem demisiile ca nu este ok sa lucram la același loc de munca. Întrebarea mea este următoarea: este vreo lege ce ne interzice sa lucram împreuna atâta ca soț și soție? Rog un răspuns
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 24 Martie 2018
Pentru sectorul privat nu exista asa ceva prevazut in legislatie.
Și cum sa procedam in acest caz?
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Va gasiti cumva intr-o situatie de incompatibilitate care sa duca la un conflict de interese? Adica, ceva de genul: dvs. trebuie sa faceti audit sotului sau invers?
Buna ziua. Nu avem cum sa ne aflam intr-un conflict de interese. Fiecare are atribuțiile sale

Alte discuții în legătură

Rezolvare penala conflict munca lilimagureanu lilimagureanu Lucrez intr-o companie foarte importanta ca redactor sef. Am fost informat joi, ca pana mari (ieri), sa iau o decizie daca vreau sa plec din companie de buna ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie MihaiAndrei89 MihaiAndrei89 Buna ziua , am nevoie de o parere va rog. Lucrez in cadrul unui restaurant , in functia de manager , angajatorul meu m-a concediat dar doreste sa imi scriu ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca roxana41 roxana41 Bună seara, de ceva timp sunt intr-un conflict cu managerul la locul de munca. Pe scurt tine in brate un alt angajat care nu respecta sarcinile si ... (vezi toată discuția)