avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de folointa asupra terenului de sub casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de folointa asupra terenului de sub casa

Buna ziua. Am cumparat o casa acum 2 ani., dar desi sunt proprietar al cladirii, terenul de sub casa este pe numele vecinei, eu avand in cf doar drept de folosinta. Platesc impozit si pe teren nu doar pe cladire. intrebarea mea este daca pot dobandi drept de proprietate asupra terenului si cum.? A doua intrebare este ca vecina a vandut casa ei si terenul, iar noul proprietar vrea sa-mi ceara chirie pe terenul de sub casa, desi pana acum nu s-a platit chirie, eu avand drept de folosinta. Poate face acest lucru? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 16:09, 23 Martie 2018
Ar fi interesant de stiut ce anume drept aveti mai exact asupra terenului, cum se numeste el si cum a luat fiinta. Actul care a infiintat acest drept ar putea da o indicatie mai clara re. cine poate cere ce anume si ce ati putea face in consecinta.
La taxe locale se plateste in general o suma raportata la cea care s-ar aplica dreptului de proprietate intreg, indiferent de dezmembramantul care se impoziteaza, acela nu este un indicator.
In CF la partea C3 scrie: intabulare, drept de folosinta, dobandit prin conventie cota actuala 21/50, iar acest drept a fost dobandit prin hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
cchriss, utilizator
Da.
Puteti obtine cumva o copie a conventiei? Ar fi de vazut in primul rand daca dreptul de folosinta a fost constituit cu titlu gratuit ori s-a lasat acolo posibilitatea de a se cere o plata si fosta proprietara pur si simplu a facut o gratuitate cand nu v-a cerut bani. Pe cat timp a fost constituit dreptul? Moduri de stingere a acestuia. ETC.
Chiar v-ar trebui o copie a conventiei initiale daca doriti sa aflati ce puteti face. Se poate sa fie doar cateva cuvinte intr-un act juridic care se ocupa in principal de altceva, ca de pilda o iesire din indiviziune intre mostenitorii unui fost proprietar.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute Roxana Palvenciuc Roxana Palvenciuc Buna ziua! Detin impreuna cu vecinul meu 50-50% din drumul de acces deservind proprietatile noastre prin act de vanzare-cumparare de la fostii proprietari. ... (vezi toată discuția)
Casa de locuit Ramona1982 Ramona1982 vreau sa imi construiesc o casa pe terenul proprietatea altei persoane si as vrea sa stiu ce drept am asupra acelui teren? (vezi toată discuția)
Carte funciara cladire pe terenul primariei teodorabalan teodorabalan Pot face o carte funciara pe o cladire daca aceasta se afla pe un teren detinut de primarie?Cine trebuie sa faca cartea funciara? (vezi toată discuția)