avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare medicala S1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare medicala S1

Buna
Locuesc in Suedia si am nevoie de asigurare S1 pentru o obtine dreptul de sepere permanenta in Suedia. nu stiu cum sa procedez pentru a o obtine pentru ca eu nu lucrez in Romania si nici in Suedia nu pot lucra pentru ca nu am stabilire si pentru stabilire imi trebuie asigurare.In Romania am domiciliul in Bucuresti.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 24 Martie 2018
Formularul S1 se elibereaza la cererea solicitantului de catre Casa judeteana de Asigurari de Sanatate din Romania pentru ca acesta, impreuna cu membrii familiei sale sa beneficieze de prestatiile in natura de asigurare de boala sau maternitate intr-un stat membru UE.

Conform reglementarilor europene, beneficiarul formularului S1 trebuie sa depuna la sediul Casa de Asigurari de Sanatate, o serie de documente, cum ar fi : copie de pe cartea de identitate sau de pe certificatul de nastere; dovada resedintei in statul membru UE.

Pentru persoanele care nu pot face dovada resedintei anterior plecarii, se pot lua in considerare contractul de munca, documentul de detasare, ordinul emis de ministru sau orice document care face dovada sederii obisnuite pe teritoriul statului UE, iar in cazul studentului dovada ca urmeaza o forma de invatamant in statul de resedinta, dovada ca solicitantul nu este asigurat potrivit legislatiei statului de resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am si eu o intrebare cum pot obtine si eu formularul ... Elena Vlad Elena Vlad Buna seara, am si eu o intrebare Cum pot obtine si eu formularul S1, nu am venituri si urmeaza sa ma stabilesc in Franta si imi este necesar si ce ... (vezi toată discuția)
Formular s1 Adam05 Adam05 Buna ziua ! Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce pasi sa urmez pentru a avea acest formular S1 pentru stabilirea in Suedia.M-am ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin formularul s1 pentru asigurari medicale in europa carlacota1 carlacota1 bunaziua, locuiesc in italia si parintii mei au venit si ei aici cu noi . am parcurs procedura perntru noua rezidenta in italia ( vor locui cu noi ) .in ... (vezi toată discuția)