avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen in care judecătorul trebuie sa trimita la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen in care judecătorul trebuie sa trimita la registratura grefieri dosarul

Primul termen a fost in 6 martieCit timp poate tine un judecător pentru studiu unui dosar intre termenele de judecată , , înainte de a fi trimis la registratura, grefieri.. .
Am vrut sa-mi fac niște copii din dosar , dar dosarul nu se afla la registratura .

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 24 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este mentionat in legislatie un termen limita pentru intoarcere dosar la arhiva.
De regula, dosarul se ridica de grefier cu 5 zile inainte de termenul de judecata fixat si se returneaza dupa terminarea sedintei de judecata in care s-a analizat dosarul.
Pot exista cazuri in care termenele de judecata sunt apropiate (de la o saptamana la alta) si posibil ca dosarul sa fie retinut la judecator pentru urmatorul termen.
Grefierul de şedinţă preia dosarele de la arhivă, sub semnătură, de regulă, cu două zile înaintea şedinţei şi afişează lista cauzelor cu o zi înaintea termenului de judecată sau cel mai târziu cu o oră înainte de începerea şedinţei la instanţele la care activitatea se desfăşoară în 2-3 timpi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar in arhiva calin_andrei calin_andrei Mai gasesc un dosar la arhiva cu 1 zi inainte de termen sa depun niste inscrisuri la dosar? Sau le depun direct in sedinta de judecata? Si daca le depun in ... (vezi toată discuția)
Programare sedinte judecata eugen82 eugen82 Am cautat in regulamentul CSM de functionare a instantelor si nu am gasit un raspuns la urmatoarea intrebare: cine si cand in cadrul instantei stabileste ... (vezi toată discuția)
Cerere termen angajare aparator legal ramy84 ramy84 In cazul in care intimatul intr-un proces doreste sa ceara termen pentru angajarea unui aparator legal, aceasta cerere poate fi depusa pana cel tarziu la ... (vezi toată discuția)