avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apel în proces penal. Cum pot amâna cât mai mult ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apel în proces penal. Cum pot amâna cât mai mult cauza?

Buna ziua, am fost condamnat de tribunal la o pedeapsa de 3 ani.cu executare si am declarat apel. Eu doresc sa aman cat mai mult cauza deoarece sunt in arest la domiciliu. Ma pot duce la primul termen cand o sa stabileasca curtea de apel fara avocat si sa cer amanarea cauzei deoare doresc un aparator ales?
Pot motiva apelul dupa primul termen adica dupa ce o sa mi angajez un avocat ales, sau trebuie obligatoriu sa motivez apelul inainte de primul termen? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:22, 25 Martie 2018
Stiu asta deja.. doar ca voiam sa fac chestia asta pentru a mai trage de termene .. si voiam sa stiu daca e neaparat sa motivez apelul pana la primul termen. Scopul meu meu este sa lungesc cat mai mult acest apel deoarece sunt in arest la domiciliu si am primit o pedeapsa cu executare.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Fiind apelul dvs ar fi indicat sa va angajati avocat pana la termen si sa aveti motivat apelul.
Daca nu veti reusi, legea va confera dreptul sa solicitati amanarea cauzei pentru a va angaja aparator. Trebuie sa stiti ca aveti dreptul la un singur termen pentru angajarea unui avocat şi pentru pregătirea apărării.

Este rolul avocatului sa va amane cauza.
Nu inculpatul este cel care face strategia.
Vorbiti cu avocatul ca sa vedeti cum sa procedati.

Daca depuneti un apel aiurea motivat riscati sa aveti probleme.
Este insa bine sa aveti un apel motivat cat de cat dar sa aveti in rezerva apararea pregatita foarte bine.

Un termen ca sa va angajati avocat veti primi foarte probabil.
Rar se intampla sa se respinga cererea de amanare si de regula atunci cand apelul ...este motivat...

Ca sa scoateti mai multe amanari tine de abilitatea avocatului dar numai dupa examinarea cazului in ansamblul sau si de posibilitatea care rezulta din dosar.
E bine sa stiti ca avocatii care scot amanari cer bani pentru fiecare amanare ca sa fie lucrul serios si sa isi dea silinta.
Daca vreti sa dati o suma de bani si sa va tot amanati din varii motive nu va cotez cu sanse reale...decat daca suma va fi mare...
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut! nu am studii juridice, nu ma pricep în materie juridică ... Adrian Dumitru 408 Adrian Dumitru 408 Va salut! Nu am studii juridice, nu ma pricep în materie juridică dar am o nelămurire/curiozitate și anume: Diicot a trimis în judecata în 2016 un dosar ... (vezi toată discuția)
Se poate amina primul termen la ordonanta prezidentiala? carraro carraro As dori sa stiu daca e posibil sa amin primul termen in cazul unei ordonante prezidetiale pe motivul pregatirii si care este practica ,la fel ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Apel hotarare penala marcela26 marcela26 Buna ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar penal de vatamare. Am primit sentinta si nu sunt multumita de pedeapsa primita de inculpat si as dori sa fac ... (vezi toată discuția)