avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu 2
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu 2

buna ziua. am si eu o problema legata de o poprire pe salariu. in iunie 2017 mi s a pus poprire pt un imprumut din 2008. suma prevazuta din somatie era 1593 lei reprezentand debit restant si cheltuieli de executare (exact asa scrie pe instiintarea de la judecator). societatea unde lucrez a platit lunar si a achitat tot. am cerut contabilei o hartie, un act oficial de stingere a popririi, iar dansa a sunat la executor pt a cere o dispozitie scrisa din partea executorului ca s a achitat datoria. a aflat in schimb ca mai exista un rest de plata de 470 lei debit restant. contabila societatii a spus ca a platit acei 1593 lei. acum s a infiintat alta poprire pe suma de 470 lei la care se adauga dobanzile si penalitatile conform titlului executoriu. cat de legala este situatia asta? avand in vedere ca dna contabila a facut toate viramentele pt achitarea sumei initiale de 1593 lei? de ce mai platesc eu alti bani acum?
Cat de legala este situatia ? Ati fi putut afla in cadrul unei contestatii formulate impotriva executarii silite....evident sub conditia formularii in timp legal a unei astfel de contestatii
?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
adrianadavid012, utilizator
unde ar trebui depusa aceasta contestatie? sunt inca in acel termen legal pt ca somatia a venit pe 14 martie. cea de a 2 a somatie cand eu am cerut un act oficial scris de inchidere a datoriei.

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Cat de legala este situatia ? Ati fi putut afla in cadrul unei contestatii formulate impotriva executarii silite....evident sub conditia formularii in timp legal a unei astfel de contestatii

adrianadavid012 a scris:
... suma prevazuta din somatie era 1593 lei reprezentand debit restant si cheltuieli de executare (exact asa scrie pe instiintarea de la judecator) ...

Ce scrie in somatie? Ca se poate plati "de îndată" sau ca se poate plati intr-un anumit termen?
Daca scrie ca obligatia trebuie indeplinita "de îndată" si dvs nu ati procedat in consecinta, este firesc ca datorati dobanzi pentru perioada cat banii au stat la dvs si v-ati folosit de ei. Intelegeti aceasta logica?
nu, nici in prima si nici in a 2a somatie nu scrie niciun termen. adresa e catre societatea unde lucrez. ca titlu are "Catre Societatea x" si "va aducem la cunostinta ca s a procedat la infiintarea popriri"..."pana la incasarea sumei x". deci nu e niciun termen. problema mea e ca desi suma x s a achitat integral, executorul nu mi inchide dosarul, ba din contra, ma mai scoate datoare cu alti bani.

trandafir2 a scris:

adrianadavid012 a scris:
... suma prevazuta din somatie era 1593 lei reprezentand debit restant si cheltuieli de executare (exact asa scrie pe instiintarea de la judecator) ...

Ce scrie in somatie? Ca se poate plati "de îndată" sau ca se poate plati intr-un anumit termen?
Daca scrie ca obligatia trebuie indeplinita "de îndată" si dvs nu ati procedat in consecinta, este firesc ca datorati dobanzi pentru perioada cat banii au stat la dvs si v-ati folosit de ei. Intelegeti aceasta logica?

Alte discuții în legătură

Oprire bani din cont persoanl pt amenzi evascu evascu Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora ... (vezi toată discuția)
Abuz executor? marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.As dori si eu sa ma lamuriti cu privire la o situatie legata de un credit.In anul 2011 am contractat un credit la un C.A.R. de unde am imprumutat ... (vezi toată discuția)
Cu de lună se va face poprirea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi a venit o Adresă de poprire pe numele unui salariat al instituției noastre. Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns: - ... (vezi toată discuția)