avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare antecontract - schimbare rezervare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare antecontract - schimbare rezervare apartament

Buna ziua.

Zilele trecute am semnat un antecontract vanzare-cumparare apartament aflat in constructie inca.

Am semnat si rezervat apartament 8. Dupa ce s-a zidit apartamentul, am sesizat ca bucataria e mai ingusta cu 14cm.

Am solicitat sa imi fie inlocuit apartamentul cu altul mai mare pentru care voi plati diferenta de 2500 euro.

Cum se poate face aceasta modificare? Sa schimbam apartament 8 cu 11.

Daca constructorul este de acord cu acest aspect (verbal a zis ca da) care este modul legal de a modifica acest antecontract?

Daca refuza, care sunt procedurile ca eu sa imi reprimesc avansul dat inapoi ?
Cel mai recent răspuns: hordymulberry , utilizator 16:32, 24 Martie 2018
In functie de opinia notarului care a autentificat antecontractul, fie se va incheia un act aditional care sa prevada schimbarea adresei imobilului, fie se va rezolutiona primul antecontract si se va incheia unul nou.
daca in antecontract suprafata imobilului nu corespunde cu cea pe care o are apartamentul dupa zidirea bucatariei, sunt sanse mari sa va puteti recupera avansul, eventual dublul avansului. IN schimb, daca antecontractul, (chiar si din cauza omisiunii configuratiei ori a suprafetelor) corespunde cu realitatea, e greu de crezut ca va veti recupera banii ... intr-un fel sau altul va fi necesar sa demonstrati ca v-ati "inteles" pe o alta suprafata.
poi e foarte simplu. schita apartamentului prevede latime bucatarie 244cm iar realitatea masurata arata 230cm.

MihailZC a scris:

In functie de opinia notarului care a autentificat antecontractul, fie se va incheia un act aditional care sa prevada schimbarea adresei imobilului, fie se va rezolutiona primul antecontract si se va incheia unul nou.
daca in antecontract suprafata imobilului nu corespunde cu cea pe care o are apartamentul dupa zidirea bucatariei, sunt sanse mari sa va puteti recupera avansul, eventual dublul avansului. IN schimb, daca antecontractul, (chiar si din cauza omisiunii configuratiei ori a suprafetelor) corespunde cu realitatea, e greu de crezut ca va veti recupera banii ... intr-un fel sau altul va fi necesar sa demonstrati ca v-ati "inteles" pe o alta suprafata.

Daca exista si schita care s-a avut in vedere la data intocmirii antecontractului, atunci in mod cert puteti cere banii inapoi sau, in functie de ce specifica antecontractul, dublul sumei achitate cu titlu de avans.
se cer inapoi banii in instanta sau care e procedura?
Daca nu va inapoiaza banii de bunavoie da, in instanta.
Mai exista posibilitatea ca la data expirarii termenului stipulat entru incheierea contractului sa solicitati notararea in cartea funciara a imobilului (a intregului bloc din care face parte apartamentul, ca banuiesc ca inca nu exista carti funciare individuale pe fiecare apartament) a unei ipoteci legale prevazute de art 2386 al 2 Cod Civil iar apoi sa executati silit imobilul.

Alte discuții în legătură

Încheiere antecontract achiziționare imobil. este normal ca proprietarul să-mi ceară bani pentru plata unor taxe? Cristii1992 Cristii1992 Buna ziua !! Doresc sa cumpăr un apartament cu plata cash și ma întrebam dacă este posibil fără antecontract. Când am vizitat apartamentul vânzătorul ... (vezi toată discuția)
Ap vandut cu suprafata mai mica thesys thesys Buna ziua, in curand voi cumpara un apartament intr-un bloc nou, iar problema este ca suprafata utila masurata (85 mp) este mai mica cu 4mp fata de ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil claudiuj claudiuj Buna seara, Recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case. Casa urma sa fie cumparata prin programul Prima Casa asadar i-am dat ... (vezi toată discuția)