avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... -Urgent!- Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

-Urgent!- Majorare pensie alimentara

Buna ziua! Anul trecut am implinit varsta de 18 ani , m-am judecat cu unul dintre parinti in luna octombrie si in noiembrie am primit hotararea. M-ar interesa sa stiu daca exista vreun termen in hotararea pentru ca nu am primit niciun ban si am incercat sa rezolv fara ajutorul unui executor din unele motive, si nu am primit nimic in schimb decat amanare si nici macar implicare ( ma refer la obligatiile ce ii revin parintelui) . Motivul intrebarii sa stiu daca de la hotararea exista un termen de timp pana in cazul de fata deoarece , dupa parerea mea, cineva vrea sa traga de timp in dezavantajul meu si nu mi se pare corect sa fiu supus la o minciuna din partea unei persoane ce ar trebuii sa aiba bun simt macar de statutul de parinte din care gasesc multe motive de a banuii ca ar incerca sa evite obligatia de a imi plati pensia alimentara . Multumesc!
Nu există nici un termen legal de amânare sau eschivare, pensia de întreținere trebuie plătită lunar până cel târziu ultima zi din lună, după care devine scadentă și poate fi executată silit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Dapix, utilizator
cu toate ca nu ma asteptam ca raspunsul sa vina din partea unui "utilizator" m-as bucura sa fie asa si daca da. Multumesc!
Daca aveti hotararea, mergeti la un executor in vederea executarii silite. Va puteti notifica si parintele ca va plati si cheltuieli de executare.
Ii puteti face si plangere penala pt abandon de familie, asta e gratis.
am inteles. M.ar interesa sa stiu daca exista o perioada sau termen limita pana la executarea silita , asta fiind intrebarea mea. Sau oricare alt mod de a incerca sa evite plata la care este supus parintele meu. Multumesc frumos!

Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Hotararea ce obliga la plata pensiei e executorie inca de la fond asa ca o puteti pune imediat in executare.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .s-au facut trei ani de cand am divortat si fostul sot nu a platit pensia alimentara pt cei doi copii cara au rezultat din casatorie .l-am dat din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alexandra Huminiuc Alexandra Huminiuc Buna ziua , ajungand la majorat iar parintii mei fiind divortati tatal meu a trebuit sa imi plateasca pensia alimentara , iar eu fiindca imi continui studiile ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita, partaj, sulta in urma partajului, poprire pe sulta ?! orzeaadriana orzeaadriana :hm: Tot pe acest forum am discutat si anul trecut despre problema mea[/b] Anul trecut am initiat un proces pentru contestatie la executare silita pe numele ... (vezi toată discuția)