avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșirea din indiviziune prin instanță. Cam cât ar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșirea din indiviziune prin instanță. Cam cât ar dura și ce costuri aproximative implică?

Buna ziua,detinem un teren intravilan aflat insa in indiviziune cu alti 3 copropietari daca le pot spune asa..ideea e ca acestia nu vor sa facem iesirea din indiviziune pentru ca nu vor sa dea bani pentru asta..lor le convine aceasta situatie..insa pe mine nu ma poate obliga nimeni sa raman asa in continuare..intrebarile mele sunt..se poate face iesirea prin tribunal?cam cat ar dura si cam ce costuri aproximative ar implica?Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:42, 8 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Taxa de timbru de 3%?pai eu aceasta taxa am platit-o deja de 2 ori pana acum..pentru acelasi teren..o data la succesiune si o data la intabulare..e normal sa mi se ceara aceeasi taxa de atatea ori?eu intelesesem ca m-ar costa mai putin prin tribunal decat prin notariat..iar prin tribunal..ceilalti copropietari vor fi pusi sa plateasca fiecare partea lui de onorarii si alte taxe.
La notar ieșiți din indiviziune cu acordul celorlalți. În instanță ieșiți fără acest acord. Asta e diferența.
Cât privește taxa de timbru, ea se plătește de fiecare dată când solicitați un serviciu de la o autoritate. Tocmai de aceea se cheamă de timbru.
3% taxele se aplica la valoarea intregii parcele sau doar la partea (fractiunea) pentru care se solicita iesirea din indiviziune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Divorț a_crihan2005@yahoo.com a_crihan2005@yahoo.com Bună ziua...Ce acte sunt necesare în cazul unui divorț în instanță? Care metodă ar fi mai ok: la notar sau în instanță? Cât durează? Procesul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni ... mireladolta mireladolta Buna ziua. As dori să mă lămuriți cu costul unei succesiuni al unei locuințe la curte in valoare aproximativa de 40.000 euro. Suntem 2 moștenitori. Ambii ... (vezi toată discuția)