Buna ziua,detinem un teren intravilan aflat insa in indiviziune cu alti 3 copropietari daca le pot spune asa..ideea e ca acestia nu vor sa facem iesirea din indiviziune pentru ca nu vor sa dea bani pentru asta..lor le convine aceasta situatie..insa pe mine nu ma poate obliga nimeni sa raman asa in continuare..intrebarile mele sunt..se poate face iesirea prin tribunal?cam cat ar dura si cam ce costuri aproximative ar implica?Multumesc
Taxa de timbru de 3%?pai eu aceasta taxa am platit-o deja de 2 ori pana acum..pentru acelasi teren..o data la succesiune si o data la intabulare..e normal sa mi se ceara aceeasi taxa de atatea ori?eu intelesesem ca m-ar costa mai putin prin tribunal decat prin notariat..iar prin tribunal..ceilalti copropietari vor fi pusi sa plateasca fiecare partea lui de onorarii si alte taxe.
La notar ieșiți din indiviziune cu acordul celorlalți. În instanță ieșiți fără acest acord. Asta e diferența.
Cât privește taxa de timbru, ea se plătește de fiecare dată când solicitați un serviciu de la o autoritate. Tocmai de aceea se cheamă de timbru.