avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare divorț definitiva si irevocabil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare divorț definitiva si irevocabil

Buna ziua,
Am divortat in 2017, s-a pronuntat hotararea in data de 03.04.2017 cf portal-just.
Fostul sot a facut apel , la care a renunțat ulterior prin neplata timbrului si neprezentarea la prima infatisare. S-a anulat cererea de apel prin exceptia de netrimbare in 29.11.2017 cf portal-just. In acest caz cand primesc hotararea de divort definitiva si irevocabilă? Cum pot sa o urgentez? Am nevoie urgentă de ea. Mentionez ca a fost divort cu minori.
Multunesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:38, 25 Martie 2018
Buna seara,
Ati primit decizia de la Tribunal cu privire la renuntarea la dosar?
Daca nu ati primit nimic de la tribunal vedeti care este situatia acolo.
Dupa ce rezolvati la tribunal va duceti cu sentinta si cu o taxa de 5 lei la JUDECATORIE si va legalizati sentinta.
Nu am primit nimic inca din noiembrie si pana acum de la tribunal cu privire la renuntarea la apel....in cat timp se emite decizia de renuntare la apel....mentionez ca s-a anulat cererea de apel prin exceptia netrimbarii...
Buna seara,
mergeti la tribunal si interesati-va
S-ar putea sa fi fost expediata si ...
Teoretic in 30 de zile practic si intr-un an
Faceti cerere de urgentare si justificati temeinic necesitatea urgentarii redactarii hotararii.
Daca nu va descurcati apelati la avocat deoarece avocatul are mult mai multa trecere decat justitiabilul...si stie sa argumenteze mult mai temeinic cererea deoarece cu asa ceva se ocupa...printre altele...

Verificati mai intai daca nu s-a redactat hotararea.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Exista un termen pentru formularea motivarii? gpestean gpestean Buna ziua. Am avut un proces pentru care s-a dat hotararea in luna iulie 2018. De atunci tot asteptam motivarea. Am facut reveniri, fara niciun rezultat. ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)