avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura pentru tragerea la raspundere a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura pentru tragerea la raspundere a presedintelui unei asociatii de proprietari.

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea speta: Presedintele unei asociatii de proprietari si-a adus o firma de contabilitate in urma cu 2 ani pentru calculul cotelor de intretinere , incasarea si plata facturilor. Acest presedinte a fost administrator si casier inainte sa isi aduca firma de contabilitate timp de 8 ani. Dupa ce in nenumarate randuri i s-a cerut sa prezinte contractul cu aceasta firma precum si alte acte care ni s-au parut dubioase si am fost ignorati cu desavarfire am apelat la departamentul din primarie unde am fost sfatuiti in urma unor verificari sa cerem expertiza contabila si sa schimbam presedintele. La sedinta anuala avuta azi 24.03.2018 am aflat cu stupoare ca unul din patronii firmei de contabilitate a plecat cu toata baza de date si cu incasarile din ultimile luni.. Va rugam sa ne sfatuiti ce putem face in asfel de caz si cu ce sa incepem. Cu stima,
Cel mai recent răspuns: iuliana Dragoi , utilizator 18:58, 26 Martie 2018
Dispozitia in vigoare prevede obligatia asociatiei de proprietari sa detina persoana acreditata sa exercite responsabilitatea functiei de cenzor
Cenzorul asociatiei de proprietari detine autoritatea si competenta sa veriifce si sa vizeze pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari
Afirmati ca la in 24.03 a fost convocata adunare generala in cadrul careia cenzorul avea obligatia sa prezinte raport asupra activitatii financiar contabile aferent exercitiului financiar anterior
Care sunt concluziile raportului cenzorului?
Daca la nivelul asociatiei de proprietari se refuza clarificarea situatiei financiar contabile,puteti solicita in temeiul disp art 55 L nr 230/2007 ca serviciul specializat din primarie sa exercite controlul asupra activitatii financiare a asociatiei de proprietari sau puteti contracta in nume propriu expertiza financiar contabila prin expert CECCAR
Succes !
Cenzorul nu a existat , a aparut pe liste abia in luna martie - cotele pe luna februarie - numai dupa ce au intervenit cei de la primarie si este tot o persoana din cadrul firmei de contabilitate si NU s-a prezentat la sedinta. Primaria in urma sesizarilor ne sfatuieste sa efectuat expertica financiara contabila prin CECCAR. Dar va solicit inca o data daca firma de contabilitate pretinde ca i-a fost FURATA baza de date ( da catre unul din asociati ) noi ca si asociatie cui ne adresam? (ADICA AU DISPARUT ACTELE CONTABILE DIN TRECUT ) Unde trebuie sa facem sesizare ? La politie ? La primarie? daca nu mai avem acte pe ce putem face expertiza?.... Ajutati-ne.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. dupa ce am platit timp de 4 luni , 160 de lei gazele ... alexene2005 alexene2005 Buna ziua. Dupa ce am platit timp de 4 luni , 160 de lei gazele la bloc ( 2 pers. * 80 lei ch. indiv.), am decis sa busonez teava de gaz si sa trec pe curent ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari VLADTANASIE VLADTANASIE Buna seara, Conducerea asociatiei de proprietari calculeaza cotele comune in mod abuziv. Nu exista un dialog cu presedintele si cenzorul. Functia de ... (vezi toată discuția)
Cine verifica, face audit unei asociatii de locatari? cine ii ... CriGalan CriGalan Cine verifica, face audit unei Asociatii de Locatari? Cine ii verifica pe cenzori? Exista un organism al statului care controleaza modul de administrare a ... (vezi toată discuția)