avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara! Ce drepturi are matusa mea,daca sotul ei a murit si nu au copii?El are 4 frati din care unul mort cu foarte multi ani in urma( copil fiind).Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Danyela82 , utilizator 23:24, 24 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptul la o jumătate din moştenire, dacă vine în concurs numai cu colateralii privilegiaţi, adica cu fraţii şi surorile defunctului, precum şi descendenţii acestora, până la al patrulea grad inclusiv cu defunctul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
conform art. 977 C.Civ, sotia supravietuitoare, cand vine in concurs cu colateralii privilegiati, primeste 1/2 din MASA SUCCESORALA.
Daca bunurile sunt realizate in timpul casatoriei, ea va primi in final 3/4 din INTREAGA masa de bunuri realizate in perioada casatoriei si colateralii vor umparti restul de 1/4.
Daca sunt bunuri proprii ale defunctului, doamna va primi doar 1/2.
Si daca fratii defunctului nu au pretentii la mostenire? Cum se procedeaza?

Merg la notariat și dau declarație de renunțare la moștenire.
Pai am inteles ca in cazul in care dau declaratie ca renunta,intra la mostenire nepotii.si tot asa pana la gradul 4 de rudenie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la mostenire dupa decesul unui dintre soti,in afara de sotul supravietuitor, daca familia respectiva nu are copii? george_efrem george_efrem Va rog sa ma lamuriti intr-o pb. legata de dreptul la mostenire. In cazul in care o familie nu are copii si unul din soti moare, cine are dreptul la mostenire ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)