avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum fac sa am tutela fetitei ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum fac sa am tutela fetitei ?

Buna ziua.am un copil de 7ani cu un cetatean italian.fetita este nascuta in romania si este pe numele meu.tatal este trecut in certificatul de nastere.El nu ma ajutat cu nimic in acesti 7ani in cresterea.cum ar trebui sa fac sa am tutela fetitei.vreau sa precizez si faptul ca eu acum sunt in italia cu fetita.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:02, 10 Mai 2018
Va veti judeca acolo. Cautati acolo un avocat.
Nu e vb de tutela, ci de exercitarea autoritatii parintesti.
Da, daca locuiti in Italia cu minorul acolo trebuie sa va judecati.

Ca sa va judecati in Romania ar trebui sa stati o vreme pe aici.
Daca veti avea avocat va va invata avocatul cum sa procedati ca sa obtineti custodie exclusiva.

In Italia probabil ca se va ajunge la custodie comuna si costurile cu avocatul vor fi probabil duble sau triple.
Dar avand in vedere ca el nu a contribuit cu nimic in crestera copilului...as putea avea castig de cauza?multumesc
Nu. Faptul ca nu contribuie nu este deajuns pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusive
Da, în România nu obțineți custodie exclusivă pentru asa ceva.

În Italia trebuie să vedeti daca e posibil sa se gaseasca o cale de interpretare bazată pe legea italiană.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela copil roxana.29 roxana.29 Buna ziua.am un copil de 7ani cu un cetatean italian.fetita este nascuta in romania si este pe numele meu.tatal este trecut in certificatul de nastere.El nu ma ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Scristi64 Scristi64 Cum poate o mama sa obțină custodia copilului tatăl fiind italian. Ea se afla în românia cu copilul cu acordul tatălui dar ia oprit certificatul de ... (vezi toată discuția)
Autoritate exclusiva mihaelabellinvia mihaelabellinvia Buna seara! Am urmatoarea problema: o fetita de 3 ani rezultata dintr-un concubinaj, din 2013 prin acord de mediere instanta a luat act ca fetita sa locuiasca ... (vezi toată discuția)