avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare membrii asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare membrii asociatie

Bună ziua,
Se poate ca în cadrul unei asociații cei 3 membrii să iasă, iar în locul lor să intre 3 membrii noi?
Care este procedura care rebuie întocmită?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:19, 15 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti primi mai intai si alti membrii cu drept de vot prin aprobarea cererilor de adeziune. Se convoaca adunarea generala care sa aiba pe ordinea de zi si alegerea componentei noii structuri de conducere si se depune la judecatorie actele care cuprind si procesul verbal al adunarii generale semnat de catre membrii prezenti. Dupa aceea persoanele care doresc sa renunte definitiv la calitatea de membru al ong, depun fiecare o instiintare in scris catre conducerea ong care se iregistreaza la ong. Si atat.
Puteti sa faceti asta la prima adunare generala care va discuta si apoba si bilantul ong inainte de a fi depus la finante pana la 30 aprilie.
Va multumesc!
Nu exista "pe locul lor" decat daca ati prevazut in Statut ca asociatia sa aiba un numar fix de membri.... ceea ce nu cred ca este cazul.... Pur si simplu sunt primiti in asociatie noi membri, si cei vechi se retrag din asociatie... Si cum probabil ca cei vechi sunt si membri in consiliul director, daca inca nu le expira mandatul isi dau demisia din consiliul director si se convoca Adunarea Generala pentru a alege o noua componenta CD. Ideea e sa nu se retraga vechii membri pana nu au primit alti membri noi, ca sa fie continuitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce proceduri trebuie urmate in cazul unui ong? StefanLupu94 StefanLupu94 Buna ziua! Avem un ONG infiintat in anul 2017, suntem 8 membri fondatori, fiecare dintre noi facand parte din consiliul director. De la inceputul acestui an o ... (vezi toată discuția)
Retragere membru fondator din asociatie Ilona M Ilona M Buna ziua, Suntem un ONG nou infiintat compus din 3 membri fondatori. Unul dintre membri doreste sa plece. Cum procedam? Multumim frumos (vezi toată discuția)
Preluare ong laurentiuburca laurentiuburca Buna ziua , care sunt pașii și ce costuri ar implica urmatoarea speță. Un ONG format din trei persoane membrii fondatori se vor retrage și vor intra ... (vezi toată discuția)