avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Va rog sa ma ajutati cu un răspuns. Comisie rogatorie ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Va rog sa ma ajutati cu un răspuns. Comisie rogatorie internaţională.

Buna ziua. Problema mea este următoarea : in toamna anului 2016 am depus o plângere penală in Olanda împotriva unui cetățean olandez care inchiria camere in locuinta sa. Pe motivul ca mi-a furat niste bani in acea perioadă, am decis sa depun acea plângere. Dupa cateva luni m-am intors in tara. Prin noiembrie anul trecut am primit un plic in posta cu o copie a denuntului meu impreuna cu niste traduceri, unele in romana, altele in engleza, printre care se comunica si faptul ca persoana acuzata nu a fost gasita vinovată. Se preciza faptul daca vreau daune morale/materiale sa completez formularul respectiv si sa il trimit inapoi pe adresa mentionata. Nu am trimis nimic inapoi, pentru ca am specificat din prima plangere depusa ca nu vreau nimic. Acum cateva zile au venit doi polițiști de la sectie sa imi comunice ca un procuror vrea sa vorbească cu mine. Au sunat la un numar de pe telefonul lor si am vorbit cu o doamnă procuror care mi-a comunicat ca cei din olanda au cerut o comisie rogatorie internaţională in legatura cu cazul meu. Mi-a cerut un numar de telefon dupa care mi-a spus ca ma va anunța dânsa data la care sa ma prezit la parchet. Am o nelămurire : in ce consta aceasta comisie rogatorie internaţională si ce treaba mai au cu mine? Pot sa ma acuze ca am formulat o plângere nefondata sau sa ma cheme la proces in Olanda? Sau trimit cererea pentru judecare in România? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
ContSters466475, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:53, 11 Aprilie 2018
Comisia rogatorie internațională în materie penală este acea formă de asistență judiciară care constă în împuternicirea pe care o autoritate judiciară dintr-un stat o acordă unei autorități din alt stat, mandatată să îndeplinească, în locul și în numele său, unele activități judiciare privitoare la un anumit proces penal.
Probabil ca s-a cerut audierea dvs.
La momentul audierii veti afla si motivul audierii.
Aveti dreptul de a merge însoțit de avocat la audiere sau acesta sa încerce sa se intereseze despre ce este vorba.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere politie ContSters114133 ContSters114133 doresc sa fac o plangere impotriva unei firme intermediare de navigatie,ce isi are sediul in constanta.eu locuiesc acum in alt oras cu forme legale.pot adresa ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla in ce dosar am fost chemat ca martor teodorapop teodorapop Am primit o citație cum ca sunt chemat ca martor intr -un dosar însă nu găsesc pe nici un portal cauza cu nr ..... Așa scrie pe citație :\"sunteți ... (vezi toată discuția)
Martor cheie in strainatate - trebuie audiat ? - cum se va aduce sau se va face audierea ? oanaportar oanaportar - ce se intampla daca 1 martor cheie ce trebuie audiat intr-un Dosar penal se afla in strainatate, in Italia ? - instanta penala il va audia sau nu ? - ... (vezi toată discuția)