avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat pro bono
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat pro bono

Exista vreun avocat care nu doar sa ia banii, ci sa ne ajute in situatia in care se construieste un bloc langa casele noastre, la doar 5m distanta, fara locuri de parcare, fara acordul nostru-6 case?
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
RebaAnda, utilizator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 23:47, 25 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pro bono inseamna gratuit, la asta v-ati referit? Incercati la baroul din zona in care locuiti cu o cerere pentru asistenta gratuita
Da, stiu semnificatia, multumesc, imi doresc sa am suportul real chiar daca platesc. In zilele noastre pare ca doar cei pro bono mai fac ceva, real si sunt greu de gasit. Avocatul meu doar mi-a luat banii iar eu am facut deplasari continue, fara succes. Aveti o recomandare de avocat pentru situatia mea, platesc dar sa ramana de partea mea?
Da, cei care lucreaza pro bono in modul la care va referiti o fac din dedicatie personala pentru o cauza anumita pe care si-au ales-o (violente fata de femei, abuzul copiilor defavorizati, etc). Totusi asta nu inseamna ca nu primesc onorarii, doar ca nu le primesc de la clientii pe care ii reprezinta.
Indifferent daca platiti serviciile unui avocat sau decideti pentru asistenta juridica gratuita, ceea ce veti primi in schimb este sprijin profesionist in realizarea drepturile pe care le-ati putea avea, nu efectiv finalitatea pe care vi-o doriti. Adica o obligatie de diligenta, nu una de rezultat.
Sper sa gasiti un avocat care sa va inspire incredere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta mitzmi mitzmi Are un avocat permisiunea sa asiste \"pro bono\" un client (nu ma refer la asistenta gratuita). Daca da, in ce conditii, ce motivatie? Pare cumva \"suspect\"? ... (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)