avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asistenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asistenta

Are un avocat permisiunea sa asiste "pro bono" un client (nu ma refer la asistenta gratuita). Daca da, in ce conditii, ce motivatie? Pare cumva "suspect"? Va multumesc si ramin in asteptarea lamuririlor si indrumarilor dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: mitzmi , utilizator 23:54, 27 Iunie 2010
daca isi permite asta ,de ce nu?
Cred că diferenţiaţi nejustificat termenii.Pro bono ( pentru binele public) este în general utilizat pentru a descrie activitatea profesională întreprinsă în mod voluntar şi fără plată ca serviciu public, adică asistenţă gratuită.
Este expresie comună în profesia de avocat şi este tot mai mult văzut în marketing, tehnologie, precum şi firme de consultanta in strategie.
Pro bono de servicii, spre deosebire de voluntariatul tradiţional, utilizează competenţele specifice ale profesioniştilor de a presta servicii pentru cei care nu sunt în măsură să şi le permită.
De unde suspiciunea?
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Precizez: exista "asistenta juridica gratuita" legiferata de legea 51/1995, art. 68, pe care o soliciti justitiei, prin cerere, cu motivare (dovada veniturilor si a cheltuielilor), se adreseaza instantei sau baroului, apoi "asistenta pro bono, pe care o soliciti sau ti-o ofera un avocat din considerente de el stiute...adica, parca ar fi o diferenta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat pro bono RebaAnda RebaAnda Exista vreun avocat care nu doar sa ia banii, ci sa ne ajute in situatia in care se construieste un bloc langa casele noastre, la doar 5m distanta, fara locuri ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong mihadari mihadari buna ziua.am un ong.contabilul poate presta servicii de contabilitate printr-un contract de voluntariat?multumesc (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)