avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in zile de sarbatori legale si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in zile de sarbatori legale si suprapunere cu CO

Buna seara,
Care este procedura prin care se cere concediu medical pentru a efectua kinetoterapie? Stiu ca trebuie solicitata o adeverinta de la locul de munca, cum fac dovada ca am solicitat-o daca seful nu doreste sa imi inregistreze cererea?
Lucrez de 6 luni, perioada nedeterminata, norma intreaga, am dreptul la concediu medical?
Cum se plateste concediul medical daca acesta se suprapune cu zile de concediu de odihna sau zile de sarbatori legale (Pasti)? Se anuleaza concediul de odihna pe care l-am solicitat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 26 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti trimite prin psota cu confirmare de primire solicitarea.

Aveti dreptul la concediu medical.

art.145 C.mun.
...
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciul Marcela004 Marcela004 Poți întrerupe concediul de odihna cu concediul medical? (vezi toată discuția)
Concediu medical / concediu de odihna VivieneV VivieneV Buna ziua, daca mi-am facut cerere de concediu de odihna, cu aprobarea conducerii, dar in interiorul celor 10 zile pe care le-am solicitat, am avut si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical și cel de odihna OPLA OPLA Buna ziua Cererea de concediu de odihna îmi este aprobată pentru efectuarea a 14 zile concediu de odihna in perioada 14.08.2019-29.08.2019, deci pana in ... (vezi toată discuția)