avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asistenta medicala in caz de demisie.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asistenta medicala in caz de demisie.

As vrea sa stiu si eu , daca mi am dat demisia , mai mult fortata, de la locul de munca, iar acum sunt fara job, daca am dreptul la asistenta medicala ?
Am ceva probleme de sanatate, care ar necesita cred ,spitalizare, si imi este frica ca o sa fiu nevoita sa platesc costul acesteia.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
merybella90210, utilizator
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 14:16, 26 Octombrie 2009
Sunteti asigurata 3 luni de la ultima plata facuta de catre institutia de la care ati demisionat, dupa care trebuie sa platiti asigurarile la casa de asigurari de sanatate 5,5% calculat la venitul minim brut pe economie.
Sau, sotul dvs. trebuie sa va declare la locul de munca, ca si persoana aflata in intretinere, astfel incat sa beneficiati de asigurare de sanatate ca si coasigurat. Conditia esentiala este sa nu realizati venituri mai mari de 250 lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei la casm(sanatate) lucian1962 lucian1962 Deoarece am demisionat de la ultimul loc de munca si nu am inca un loc de munca doresc sa achit plata contributiei la CASM pentru a-mi asigura continuitatea si ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare in sistemul public de sanatate si in sistemul de pensii cameliadaj cameliadaj Buna seara, Va rog sa ma luminati intr-o problema: mama mea,52 ani, mai are o luna pana termina somajul,lucreaza fara carte de munca 2 zile pe saptamana la o ... (vezi toată discuția)
Coasigurat drago55 drago55 Buna ziua As vrea sa obtin sfatul unui specialist,sau chiar a unei persoane care a intampinat o problema ca a mea,pe care o explic cat mai pe ... (vezi toată discuția)