avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calitatea de asigurat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calitatea de asigurat

Buna ziua ! Sunt intr-o situatie delicata , mai exact am fost angajata pana la 15 ianuarie 2020 si mi-am dat demisia . Apoi in perioada 20-31 ianuarie am fost internata cu bilet de trimitere pentru niste investigatii .
La ce sa ma astept ? Voi plati spitalizarea sau calitatea mea de asigura se pastreaza toata luna daca am fost angajat pana la 15 si deci voi beneficia de asigurare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 7 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Drepturile de asigurare încetează după 3 luni de la ultima plată a contribuţiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul persoanelor care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, calitatea de asigurat şi dreptul la pachetul de bază se acordă de la data începerii raporturilor de muncă şi încetează în termen de 3 luni de la data încetării acestora.
Multumesc!
Ma bucur sa am un astfel de raspuns . Din pacare cei de la ghiseu de Casa de asigurari de sanatate nu au stiut sa imi dea un astfel de raspuns si m-au indrumat sa imi platesc singura asigurarea dupa ce trec pe la finante si dau cateva declaratii ca realizez sau nu venituri din alte surse. Multumesc !!
Bună ! Cum a fost până la urmă ați plătit sau nu ceva ?! Soțul a demisionat la 1 și eu am făcut și am de făcut ceva investigații luna aceasta și nu știu dacă să le mai fac sau nu ! De la casa de asigurări de sănătate mi s-a spus ca numai sunt coasigurata din ziua demisiei

alinamihaelaa a scris:

Ma bucur sa am un astfel de raspuns . Din pacare cei de la ghiseu de Casa de asigurari de sanatate nu au stiut sa imi dea un astfel de raspuns si m-au indrumat sa imi platesc singura asigurarea dupa ce trec pe la finante si dau cateva declaratii ca realizez sau nu venituri din alte surse. Multumesc !!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. este adevărat că din momentul ,respectiv ziua în ... Osmanica Osmanica Buna ziua. Este adevărat că din momentul ,respectiv ziua în care mi-am dat demisia și contractul de munca a încetat, nu mai beneficiez de asigurări de ... (vezi toată discuția)
Calitatea de asigurat dupa demisie Fifi. Fifi. Buna ziua! De la data depunerii demisiei, cat timp mai ai calitatea de asigurat la sistemul de sanatate? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Asigurat loc de munca allexandra12 allexandra12 buna ziua, in data de 7 martie m-am angajat cu cim, am verificat zilele aceasta daca sunt asigurat ca sa pot beneficia de cateva investigatii si imi apare ca ... (vezi toată discuția)