avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Este adevărat că din momentul ,respectiv ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Este adevărat că din momentul ,respectiv ziua în ...

Buna ziua. Este adevărat că din momentul ,respectiv ziua în care mi-am dat demisia și contractul de munca a încetat, nu mai beneficiez de asigurări de sănătate, respectiv bilete de trimitere, analize gratuite? Initial, mi se spusese ca voi fi asigurat inca 3 luni din acel moment. La casa de asigurări mi s-a spus ca nu mai sunt asigurat din mom în care a încetat CIM. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 30 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este adevarat .... Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 8 din 22 februarie 2018, privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătăţii, în cazul persoanelor care nu mai fac dovada plății contribuției, calitatea de asigurat încetează după 3 luni de la ultima plată a contribuției. Prin excepţie, pentru persoanele care au avut calitatea de salariat termenul de 3 luni se calculează de la data încetării raporturilor de muncă/serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de asigurat alinamihaelaa alinamihaelaa Buna ziua ! Sunt intr-o situatie delicata , mai exact am fost angajata pana la 15 ianuarie 2020 si mi-am dat demisia . Apoi in perioada 20-31 ianuarie am fost ... (vezi toată discuția)
Cadru legal drepturile de asigurat. catalinks catalinks Dacă mi am dat demisia și aștept decizia de pensionare, în tot acest interval nu beneficiez de drepturile de asigurat? As dori sa știu care este cadrul ... (vezi toată discuția)
Calitatea de asigurat dupa demisie Fifi. Fifi. Buna ziua! De la data depunerii demisiei, cat timp mai ai calitatea de asigurat la sistemul de sanatate? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)