Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema cu asociatia de proprietari.
31.08.2009 - a avut loc o adunare generala reconvocata in care s-a ales un nou comitet si un nou presedinte (P2). S-au intocmit 2 procese verbale - unul scris de mine si unul de o alta doamna. In procesul verbal scris de mine am consemnat numai schimbarea presedintelui (P1) si a comitetului executiv.
05.10.2009 - a avut loc alta adunare generala reconvocata in care s-a ales un nou presedinte (P3) si un nou comitet executiv. Alte persoane decat cele alese la sedinta din 31.08.2009.
12.10.2009 - din cauza grevei noul presedinte (P2) a primit cu intarziere hotararea judecatoareasca prin care se confirma numirea acestuia in functie (intre timp fusese deja schimbat cu P3).
20.10.2009 - presedintele care este astazi in functie (P3) a contestat hotararea judecatoreasca (probabil prin recurs - nu cunosc exact termenii) din data de 12.10.2009 pe mai multe motive printre care si faptul ca procesul verbal (cel scris de mine) a fost intocmit in afara adunarii generale (ceea ce este o minciuna).
Cel mai probabil cand va avea loc infatisarea voi fi citata ca martora.
Stiu ca situatia este foarte incurcata de aceea va intreb ce pot face in acest caz? Cum ar trebui sa procedez pentru a iesi din aceasta situatie? Mentionez ca nu am fost niciodata intr-o sala de judecata si nu stiu la ce sa ma astept.
Totusi nu am inteles ce legatura are alegerea Presedintelui si CE cu Judecatoria?!:-/
Cat despre prezenta in sala de judecata nu trebuie sa va faceti griji atata timp cat nu sunteti citata. Trebuie sa spuneti doar adevarul si-atat ca de mancat nu va mananca nimeni! :)
Din cate stiu in legea 230 art 8 scrie
Orice modificare sau completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înfiinţare, fără alte formalităţi.
Presedintele P2 ales in august a depus "modificarea" la judecatorie pe baza procesului verbal scris de mine si a primit raspunsul favorabil pe 12.10.2009. Tot in legea 230 (sau in normele de aplicare nu-mi mai amintesc exact) scrie ca aceasta decizie poate fi contestata in termen de 5 zile, iar intre 12 si 20 oricum as numara sunt mai mult de 5 zile. De unde mi se pare ca recusrul facut nu ar trebui admis din start.
Presedintele care este azi in functie (P3) a facut recurs impotriva deciziei din 12.10.2009 prin care se recunostea P2 ca noul presedinte al asociatiei.
1-Situatie delicata si "neortodoxa "de incheiere a mai multor PV aferent unei singure adunari generale.Care dintre PV este asumat si semnat de catre participanti?
2-P2 chiar daca a contestat in instanta,daca adunarea a fost legal convocata si hotararile sunt dispuse cu respectarea normelor in vigoare,instanta va lua act si se va pronunta in baza documenelor emise de catre asociatia de proprietari,
respectiv masurile dispuse de catre adunarea generala a acesteia.
3- Nu va speriati ,instanta nu este chiar mancatoare de oameni.Va revine obligatia sa va prezentati la instanta ,sa comunicati cronologic derularea faptelor,sa precizati circumstantele in care a fost incheiat de catre dvs PV
Legal,conform normelor in vigoare,PV aferent adunarii generale ,este incheiat de catre o persoana dispusa de catre participantii la respectiva adunare;aveti mentionat acest aspect in cuprinsul PV?
Legal,PV unei adunari generale se incheie in registrul special numerotat,astfel incat aspectul invocat de catre dvs cu existenta mai multor PV ,sustine si probeaza nerespectarea dispozitiilor in vigoare.
Pentru pregatirea terenului si lamurirea obligatiilor ce va revin de sustinut in instanta, luati legatura cu presedintele P3
Succes