Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema cu asociatia de proprietari.
31.08.2009 - a avut loc o adunare generala reconvocata in care s-a ales un nou comitet si un nou presedinte (P2). S-au intocmit 2 procese verbale - unul scris de mine si unul de o alta doamna. In procesul verbal scris de mine am consemnat numai schimbarea presedintelui (P1) si a comitetului executiv.
05.10.2009 - a avut loc alta adunare generala reconvocata in care s-a ales un nou presedinte (P3) si un nou comitet executiv. Alte persoane decat cele alese la sedinta din 31.08.2009.
12.10.2009 - din cauza grevei noul presedinte (P2) a primit cu intarziere hotararea judecatoareasca prin care se confirma numirea acestuia in functie (intre timp fusese deja schimbat cu P3).
20.10.2009 - presedintele care este astazi in functie (P3) a contestat hotararea judecatoreasca (probabil prin recurs - nu cunosc exact termenii) din data de 12.10.2009 pe mai multe motive printre care si faptul ca procesul verbal (cel scris de mine) a fost intocmit in afara adunarii generale (ceea ce este o minciuna).
Cel mai probabil cand va avea loc infatisarea voi fi citata ca martora.
Stiu ca situatia este foarte incurcata de aceea va intreb ce pot face in acest caz? Cum ar trebui sa procedez pentru a iesi din aceasta situatie? Mentionez ca nu am fost niciodata intr-o sala de judecata si nu stiu la ce sa ma astept.
Multumesc, dar imi e frica sa nu fie prea tarziu. Dupa cum v-am spus in conditiile actuale nu stiu daca eu personal pot fi acuzata de ceva. Acum imi pare foarte rau ca m-am implicat, dar eu am vrut cu buna credinta sa schimb ceva deoarece blocul este intr-o stare deplorabila. Acum imi este foarte clar ca nu am cu cine. Daca voi fi citata ca martor voi spune exact cum s-au petrecut lucrurile, dar teama mea ramane pentru ca omul care a fost dat la o parte (P1) este in stare sa faca orice pentru a reveni in functia de presedinte si asta mi se pare cam ciudat din partea lui.
Dar ce e atat de atractiv in blocul dvs. pentru functia de Presedinte? Adica ce-i motiveaza sa se inversuneze in halul asta!? Banii, functia sau "luptatorii"?
Mai mult ca sigur totul pleaca de la bani. Primul presedinte (P1) a fost administrator cativa ani, a functionat o perioada cu atestatul suspendat si apoi a ajuns presedinte. Asta a fost acum multi ani. Din cate am inteles de la oamenii din bloc el "conduce blocul" - administrator sau presedinte - de 15 ani. Blocul in momentul de fata arata ingrozitor. Nu este zugravit, geamurile de pe scara blocului nu se deschid, sunt etaje la care nu este nici un bec, iar noaptea mie imi este frica sa trec pe acolo, la intrarea in bloc la fel destul de des ramanem fara lumina. Eu m-am mutat aici de o luna dar stiu situatia pentru ca apartamentul a apartinut matusii mele de cand s-a facut blocul. Toata tevatura am impresia ca a inceput de cand acest om a impartit cheltuielile altfel decat cum scria legea - pe persoana sau pe cota indiviza - avantajand apartamentele cu mai multe camere in detrimentul garsonierelor. De aici s-a pornit o mare discutie si 3 oameni din bloc nu au mai vrut sa plateasca intretinerea pana in 2008 cand tot el (P1) i-a dat in judecata. Ei totusi sustin ca au platit direct la furnizori atat cat au considerat, nu cat era afisat pe lista de plata. Au mai facut plati si direct in contul asociatiei. Procesele inca sunt in desfasurare.
Mai este un aspect si anume acesti 3 oameni care nu au vrut sa plateasca intretinerea vazand ca nu au cum sa se razbune pe el s-au dus la fisc si au facut reclamatie ca presedintele a functionat fara state de plata mai mult timp. Fisc-ul a amendat asociatia de proprietari cu o suma de bani pe care nu am platit-o si s-au acumulat penalizari. In acelasi timp fisc-ul a pus poprire pe contul asociatiei si banii platiti de datornici au mers direct acolo (la fisc).
In luna in care a fost in functie presedintele ales in august s-a deschis o actiune judecatoreasca impotriva presedintelui P1 pentru a recupera de la el acesti bani (datoria la fisc).
Acestea sunt evenimentele care au dus la contestarea deciziei de punere in functie a P2 (cel ales in august), iar presedintele P1 se chinuie sa demonstreze ca PV nu este bun, sau mai stiu eu ce pentru ca daca am avea noi dreptate ar ramane impotriva lui actiunea judecatoreasca deschisa in septembrie unde s-ar putea sa fie gasit vinovat si sa trebuiasca sa inapoieze asociatiei 36500 RON.
Una peste alta, cred ca adevarul este undeva la mijloc si totul s-ar rezolva cu un audit pe toata perioada pe care a fost acest om la conducere. Dar din pacate lumea din bloc vorbeste pe la colturi si nu vrea nimeni sa se implice efectiv, iar luptele se dau intre oameni care sunt la pensie si au timp sa alerge pe la judecatorii si tribunale.
Parerea mea sincera este ca nici presedintele cu care suntem in conflict (P1) nu a fost prea corect. Nu am dovezi in acest sens, dar prea nu vrea sa se dea la o parte si considera ca "acolo el face legea" dupa cum a si afirmat public. este doar o parere personala.
Nu aveti de ce va teme referitor la P1.
Chiar credeti ca dupa 15 ani de "domnie"cand rezultatele mentionate de dvs nu sunt destul de vizibile si de suficiente ,ca sa nu mai fie mandatat?
Probleme sunt in majoritatea asociatiilor desi ,apreciez ca exista si cazuri fericite sau,vor exista.Surprinzator nu este singurul exemplar de P care apreciaza ca "acolo el face legea "mai cunoastem si pe altii...
Speranta moare ultima,regretabil este ca totusi moare !
Din pacate si in situatia actuala mai are cativa sustinatori. Este drept ca sunt foarte putini. Mie mi se pare regretabil ca exista foarte multe asociatii de proprietari cu probleme. In mod normal daca ar fi oameni de buna credinta totul ar trebui sa mearga usor insa aici intervin orgoliile si banii. Astazi m-am mai linistit cu privire la aceasta situatie. Oricum m-am lamurit ca nu am cum sa schimb nimic atata timp cat oamenii din bloc nu vor sa se implice si sa isi asume responsabilitatea. Daca lor le place sa vina acasa in bezna si sa vada blocul in halul ala foarte bine. In definitiv pot si eu sa stau la mine in casa linistita si sa-mi vad de treaba. Aici se aplica foarte bine vorba "a scoate castanele din foc cu mana altuia". Oamenii ar vrea sa se faca ceva, dar fara sa se implice. Tipic pentru noi.