- In data de 13.05.2010 am contractat un imprumut de 900 lei de la o IFN.
- Din cauze independente de vointa mea nu am putut achita toate platile.
- Imprumutul trebuia rambursat in 56 de plati saptamanle, prima plata fiind scadenta la 7 zile de la incheierea contractului.
- Ultima plata ar fi avut scadenta dupa 56 de saptamani de la incheierea contractului, adica in data de 09.06.2011.
- Creditorul nu si-a exercitat dreptul de a cere executarea silita in termenul de 3 ani de la data scadentei ultimei rate, respectiv pana la data de 09.06.2014, iar ulterior in data de 19.11.2014 a cedat creanta unei firme de recuperare.
- Acum, primesc amenintari cu executarea silita de la o alta firma care reprezinta firma cesionara.
- Intrebarea mea este cum e mai bine sa procedez: sa initiez actiune in constatare a prescrierii dreptului de executare, sau sa astept pana iau cunostinta de efectuarea primului act de executare silita dupa care sa contest executarea in termenul legal?
Executarea silita poate sa nu vina niciodata,recuperatorii merg in general pe varianta amenintarilor si a presiunilor exercitate pt a obtine plata voluntara a debitelor.Daca vreti sa scapati de o grija puteti formula dvs actiunea in constatare.
Multumesc!
Daca trimit recuperatorului un raspuns lamuritor la somatia pe care mi-a trimis-o, poate avea acest fapt vreo implicatie juridica negativa in ceea ce ma priveste?
Puteti sa procedati cum considerati,din experienta va spun ca recuperatorii nu raspund la adrese,notificari ,isi au propria politica ,nu cred ca adresa dvs ii va convinge sa renunte sau sa isi schimbe pozitia fata de datoria dvs.
Puteti introduce actiune in constatare. Legat de adrese catre firmele de recuperare, asa cum vi s-a mai comunicat, acestia nu raspuns notificarilor sau solicitarilor dvs. Prin urmare, singura varianta ca sa scapati este actiune in constatare.