Bună ziua!
Am contractat un credit la un IFN...
In urma acumulării de restanțe, creanță a fost cesionată unei firme de recuperare creanțe , care, la rândul său , a cesionat creanța unui al doilea cesionar-recuperator de creanțe.
Precizez că am fost informat de aceste manevre doar prin simple SMS-uri , strecurate printre zeci de alte mesaje de intimidare, hartuire , amenințare cu poprirea, executarea silită, vizite la domiciliu , toate rămânând în stadiul de amenințări și intimidări.
Precizez că nu am primit nici o notificare reală și legal redactată a vreunei cesiuni de creanță , nici din partea cedentului , nici din partea primului cesionar , nici din partea celui de-al doilea cesionar.
De asemenea, nu am primit nici notificare de declarare a scadenței anticipate, deși legal este că aceasta sa fie mai întâi declarată și abia ulterior sa fie trimisă notificare de cesiune creanțe.
ÎNTREBARE : 1) Știu că , in calitate de debitor cedat ( repet, nu am primit o astfel de notificare), am dreptul de a solicita cesionarului dovada scrisă a cesiunii de creanță. Oare, ar trebui sa fac aceasta solicitare , in ideea că o voi primi și astfel se va încălca regula de a declara creditul exigibil prin netrimiterea mai întâi a notificării de scadență anticipată ?
Sau sa aștept , în ideea că, oricum, aceste amenințări nu vor fi finalizate și că orice demers al entităților amintite că fi sortit eșecului , prin nerespectarea dispozițiilor legale și a procedurilor ?
Va mulțumesc!
Adrian O.