Dosar de executare silită nefinalizat. Cum se explică o nouă somație de executare cu o zi înainte de pronunțarea sentinței? Are rost să fac o nouă contestație?
am si eu un caz de executare silita din partea recuperatorilor de credite, mai exact poprire pe salariu.
am facut contestatie invocand prescriptia (erau indeplinite conditiile), precum si pierderea calitatii de titlu executoriu odata cu cesionarea contractului catre recuperatorul de credite. Am avut deja procesul de fond la care am avut respingerea de contestatiei ca neitemeiata, inca nu am primit incheierea de la sentinta si nu am reusit sa vad la dosar ce ar fi putut sa intervina, dar sentinta mi se pare oarecum ca nu a fost ceea ce trebuie, urmand sa fac apel.
Intre timp, am primit acasa o somatie de la executor, avand ca data cu o zi inaintea zilei in care s-a dat aceasta sentinta, in care mi se aduce la cunostinta ca voi fi executat silit, de data aceasta pe locuinta. Mi se pare ceva in neregula, de ce am primit acum aceasta somatie, exact cu o zi inainte de a obtine respingerea contestatiei ca fiind neintemeiata? sa mai fac contestatie la aceasta somatie? Sa ma folosesc in apel de aceasta informatie? multumesc mult pentru orice fel raspuns care mi=ar putea fi de ajutor!
Da, cererea modificatoare, asa cum a fost calificata de instanta, este o cerere aditionala, chiar daca a fost formulata prin intampinare. Din ce povestiti reiese ca actiunea nu a fost formulata de la inceput in mod corespunzator, insa instanta a vrut sa va ajute, cel putin mie asa imi pare. Adica in etapa scrisa a judecatii vi s-a dat posibilitatea sa faceti lucrurile in favoarea dvs, atat prin recalificarea cererilor, cat si prin solicitarea precizarilor necesare. De pilda, asa cum v-am spus in mesajele de mai sus, nu era incidenta exceptia tardivitatii spre a fi invocata de dvs, insa judecatorul si-a dat seama ca una ati scris in cerere si alta ati avut in cap (respectiv neregularitati de citare, citare nelegala, etc), fapt pentru care v-a si solicitat sa precizati "daca mentiunea privind exceptia tardiv reprezinta o repunere in termenul de a formula contestatia la executare". Putea foarte bine sa nu o faca. Era firesc sa solicitati si repunerea in termen odata ce nu ati fost citat in mod legal.
Concluzia mea este ca fie nu v-ati sustinut cererea asa cum trebuie, fie pur si simplu dreptatea (juridic vorbind) nu a fost de partea dvs.
Asa am simtit si eu. De exemplu prima data mi-a dat refuz la esalonarea taxei de 1000 de lei, considerand ca veniturile fam sunt suficiente. In cealalta cerere am trecut ce omisesem in prima sa mentionez (crezand ca este de la sine inteles) ca am poprire pe venit,
In raspunsul la intampinare am spus mai multe decat in contestatie si de aceea am considerat ca raspunsul lor de acceptare ca si cerere modificatoare este suficient- fara sa inteleg ca trebuie sa depun alta cerere. In fine, urmeaza sa consult dosarul zilele acestea si poate apelul sa il fac mai bine si poate, cine stie... sunt cazuri in care la apel se poate schimba total sentinta?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In apel se poate schimba solutia de la fond, sunt cazuri si cazuri. insa pentru a avea succes trebuie sa veniti cu ceva concret, clar, motivat, nu doar sa reiterati ce ati scris anterior (desi uneori se poate si asa).
Am omis ceva important: imobilul pe care vor acum sa il execute are ipoteca. Este de la sine inteles ca e ca si cum ar incerca sa imi ia ceve ce n-am, dar ar trebui sa raspund sau sa fac ceva la somatia lor sau sa o las asa?