avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scandalangiu lovit cu mașina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scandalangiu lovit cu mașina

Bună seara,
Astăzi în timp ce mă aflam în oraș la volanul mașinii am claxonat un "domn" deoarece se urcase pe banda mea. Acesta a accelerat, a frânat violent în fața mea, după care a coborât din mașină cu ceva în mână și a început să înjure. Când l-am văzut că se apropie, m-am speriat, am plecat de pe loc și l-am lovit cu oglinda destul de violent. M-am oprit la 50 de metri mai în față, omul (cetățean de culoare) s-a ridicat de jos, s-a urcat în mașină (îi pierise cheful de scandal) și a plecat. Am fost la poliție, am declarat cele întâmplate. În spirit de glumă, avocatul familiei mi-a recomandat ca data viitoare să-i iau pe capotă pe viitorii scandalagii și să mă opresc la prima secție de poliție (cu ei pe capotă). Și cei de la poliție mi-a spus că nu avea ce căuta în mijlocul intersecției jos din mașină, iar dacă a părăsit locul accidentului și nu se prezintă în 24 de ore pentru declarație, nu ne mai vedem.
În cazul în care persoana în cauză merge și dă declarație, mi se deschide dosar penal pentru vătămare corporală din culpă?
Vă mulțumesc, am nevoie de sfatul vostru! O seară cât mai bună!
Cel mai recent răspuns: Bogdan00 , utilizator 22:29, 26 Martie 2018
Daca sesizeaza politia, se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de parasirea locului accidentului si vatamare corporala din culpa.
Eu n-am părăsit nimic, domnule avocat Patrascu, am rămas acolo pentru mai bine de 30 minute. Mi-am așteptat soțul, am sunat la 112, după care am mers la poliție pentru declarație.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
BiancaM29, utilizator
Ati anuntat imediat politia de accident la 112 ? a sosit politia la fata locului? victima a plecat de la locul accidentului?


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ati anuntat imediat politia de accident la 112 ? a sosit politia la fata locului? victima a plecat de la locul accidentului?



M-am oprit la 50 de metri mai în față, omul (cetățean de culoare) s-a ridicat de jos, s-a urcat în mașină (îi pierise cheful de scandal) și a plecat


Se pare ca cel lovit a plecat.

Din punctul meu de vedere, ati facut foarte bine doamna. Personal sunt satul de genul acesta de oameni care nu au nici-un respect fata de ceilalti. Eu am patit ceva asemanator, treceam printr-un sat, era discoteca, cativa tineri se bateau. Unul a sarit in fata masinii, l-am lovit, s-a ridicat si a fugit mai departe. Am sunat la 112, m-au redirectionat la politie, le-am povestit, mi-au spus sa merg sa dau o declaratie si aia a fost.
Legat de cazul dumneavoastra, cel mai sigur as reactiona la fel. In tara asta mai exista si obligatii, nu doar drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema permis de conducere ContSters379535 ContSters379535 Buna seara Vreau sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi legate de permisul de conducere Aflandu-ma la un semafor in Constanta fiind a 3 a masina in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare catre dvs. Am avut un accident rutier, doream sa ies din parcare, in fata parcarii, erau masini stationate ingreunand ... (vezi toată discuția)