avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Audiere copil la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Audiere copil la divort

Buna ziua!
Am si eu o intrebare. La divort, minorul se audiaza in sala de judecata, sau separat de catre judecator? Intreb pt impactul psihologic asupra copilului, si frica fata de celalat parinte, care l-ar determina sa nu spuna ceea ce gandeste cu adevarat. Nici acasa nu-i spune in fata de frica, dar mie imi spune cand suntem singuri.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minorul este audiat separat de catre judecator ,in general judecatorii specializati in dreptul familiei au suficienta experienta si tact pt a asculta minorul .Din experienta va spun ca ,,impactul psihologic'' este mai mult in imaginatia parintilor minorii neavand de ce sa fie traumatizati in urma unei simple discutii.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am nevoie de ajutorul dvs. sotul doreste sa divortam ... emanuela_ab emanuela_ab Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. Sotul doreste sa divortam .Voi fi de acord cu divortul la notar ptr a nu duce copilul (15ani) la tribunal Imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Re: audierea minorului cu varsta cuprinsa sub 10 ani.cedo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva cazul in care CEDO a considerat ca un minor indiferent de varsta trebuie sa fie vazut de judecator inainte de a se pronunta hotararea de ... (vezi toată discuția)
Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului ... luizaradu luizaradu Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului de vizita a minorilor. Pe data de 24 februarie trebuie sa ma prezint pentru audierea ... (vezi toată discuția)