In luna Ianuarie am efectuat o verificare si rezervare de denumire societate pe portalul ONRC. La momentul respectiv s-a emis un document PDF care atesta acest lucru.
La ONRC insa mi s-a comunicat ca exista o firma cu denumire asemanatoare inregistratat din 2013 si ca inregistrarea societatii va fi respinsa, netinandu-se cont de rezervare.
Intrucat am semnat si inregistrat deja contracte pentru sediu social si punct de lucru, exista vreo solutie legala de a se tine cont de rezervare si inregistrarea societatii?
Rezervarea se face la sediul ONRC, in schimbul unei taxe, sub conditia sa nu existe deja inscrisa o alta firma cu aceeasi denumire, nu prin verificari personale facute pe portalul ONRC.....
Va rog sa ma corectati daca gresesc dar din ce imi comunicati eu inteleg faptul ca documentul emis de ONRC nu are absolut nici o valoare si este complet inutil.
ONRC nu mai percepe taxe pentru rezervarea denumirii. Rezervarea online, fara a fi inregistrata la biroul ONRC nu are valoare pentru ca au fost nenumarate situatii ca cea in care va aflati dvs. Un avocat care se ocupa cu intocmirea actelor pentru Registrul Comertului v-ar fi comunicat acest lucru si ar fi inregistrat direct la sediul ONRC rezervarea denumirii.