avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Donatarul poate sa dea procura altei persoane, pentru a- l reprezenta ?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:22, 27 Martie 2018
Bineinteles.
Dar procura va trebui sa cuprinda toate detaliile contractului, inclusiv persoana donatarului.
MihailZC normal ca donatarul trebuie sa figureze cu toate detaliile in mandat, adica datele de identificare altfel cum se poate face procura?
Procura trebuie sa cuprinda datele mandantului, mandatarului, descrierea obiectului derivat al contractului de donatie si daca donatie se face cu sarcina, daca se va scuti de raport etc...
Trebuie sa cuprinda cam toate clauzele contractului de donatie.
Pe langa "datele mandantului, mandatarului, descrierea obiectului derivat al contractului de donatie si daca donatie se face cu sarcina, daca se va scuti de raport etc" incercam sa subliniez ca procura trebuie sa identifice si persoana gratificata, altfel nu are cum sa existe animus donandi cata vreme identitatea donatarului ramane la latitudinea mandatarului. Am facut precizarea pentru eventualitatea in care procura s-ar fi autentificat la un consulat deoarece imi place sa cred ca orice notar public in functie ar fi stiut deja cum sa redacteze procura.
Donatarul face procura, asa spune utilizatorul,oricum atat donatorul cat si donatarul pot fi reperzentati la incheierea actului. Donatarul egal cel ce primeste. Donatorul egal cel ce îşi manifestă intenţia liberală (animus donandi) adica persoana ce da cu titlu gratuit un bun.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Miruna09, utilizator

Alte discuții în legătură

Sarcina la donatie bogdancalugar bogdancalugar Se poate adauga o sarcina ulterior perfectarii contractului de donatie? Cu mentiunea ca donatorul inca este in viata. (vezi toată discuția)
Instrainarea unei donatii lutza.... lutza.... se poate vinde o casa cu tot cu teren dobandita prin act de donatie cu scutire de raport. donatia a fost facuta de catre fiu si nora pentru mama. donatara ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui apartament dobandit partial prin donatie lugano lugano Eu ca persoana fizica si o fundatie am incheiat in 2002 un contract de renta viagera cu uzufrucu viager cu o persoana varstnica care nu avea copii, rude. Actul ... (vezi toată discuția)