avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terorizata de vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terorizata de vecini

Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament in Constanta de aproximativ 3 ani. In primii doi ani l-am inchiriat la o familie apoi in ultima perioada m-am mutat eu. Problema care vreau sa v-o aduc in discutie sunt vecinii cu apartamentul diametral opus de al meu de pe acelasi palier, fam [nu este permisa nominalizarea persoanelor] care ma terorizeaza urmarindu-mi fiecare miscare (deschid usa sa vada mai bine!), (ore de plecare/sosire, cine-mi vine in vizita - ii chestioneaza cine sunt si ce cauta aici - devenind agresivi adica le pune lanterna la ochi si ii interogheaza virulent ), consumul de apa (cat consum si in special de ce am consumul atat de mic - aproximativ 2-3 mc/luna ), ma reclama administratorei ca locuiesc mai multe persoane in apartament!! ( iar conform legii nr. 230/2007, Art.17, pct,r, nu a stat nimeni mai mult de 15 zile) Fiind o femeie singura, divortata, devin foarte "vigilenti" cand am in vizita musafiri de genul masculin. Mentionez ca prietenul meu ma viziteaza in weekend nelocuind in acelasi oras deci ...... sta la mine mai putin de 15 zile /luna. Cum ma sfatuiti sa procedez? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:13, 28 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie delicata des intalnita in anumite asociatii de proprietari
Aspectul ca va reclama la administratorul de imobil atesta aspectul ca respectivii nu detin calitatile minim necesare solutionarii amiabile ale unor suspiciuni
Legal administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu are competenta in impunerea de numar perspane la calculul cotelor lunar de intretinere
iar conform legii nr. 230/2007, Art.17, pct,r, nu a stat nimeni mai mult de 15 zile)

Sunteti in eroare !
Iata ce prevede dispozitia invocata de dv
L nr 230/2007
Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Posibil sa fi dorit sa va intemeiati pretentia pe disp
HG nr 1588/2007 art 17 al r
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii
adunării generale;
Solutia pentru rezolvare curiozitate vecini este fie amiabila fie prin sesizare oficiala autoritati=politie,instanta ,asta in cazul in care detineti probe rezonabile care sa conduca la savarsirea de fapte sub incidenta penala
De regula astfel de situatii trebuies solutionate cu intelegere,cu intelepciune si cu multa toleranta
Multumesc! La "probe rezonabile" ce anume aveti in vedere? As face poze sau inregistrari telefonice dar nu pot anticipa momentul cand se declanseaza o nemultumire a dansilor si daca fac o poza cand imi intra cineva in casa si ei intredeschid usa sa spioneze...nu cred ca pot dovedi ceva...Vecinii nu vor sa "se bage" chiar daca se ia si de ei....
Puteti dovedi inclusiv cu martori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii si administratora Quies Quies Buna seara, De curand am devenit coproprietara unui apartament, in urma decesului tatalui meu. De atunci m-am confruntat cu mai multe probleme atat cu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii in apartament biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Stabilirea numarului de persoane la intretinere andrei1302 andrei1302 Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente. La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica \"eronat\" numarul de ... (vezi toată discuția)