avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Stivuitor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Stivuitor

Este valabil certificatul de stivuitorist din anglia si in românia
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:37, 28 Martie 2018
Bună ziua. Teoretic da dar trebuie mai întâi să treceți pe la I.S.C.I.R. pentru al omologa, ca sa spun asa...scuze dar nu știu termenul exact. Luați legătura cu I.S.C.I.R. și vă îndrumă ei mai departe.
Trebuie sa urmati un curs de perfectionare in meseria de stivuitorist la o firma autorizata de catre ISCIR si Ministerul educatiei pentru a primi o diploma romaneasca (recunoasterea certificatului obtinut in Anglia) in baza careia puteti presta activitatea de stivuitorist.
Informatii suplimentare gasiti aici: [ link extern ]
@Ionut.ion
Va inteleg disponibilitatea de a da un sfat. In acelasi timp va sugerez inca o data, ca atunci cand nu cunoateti raspunsul, sa va btineti de la a comenta. Timpul este pretios si este dificil sa inteleg eu, mai intai, ce doriti sa spuneti. Nu are rost sa-i incurcam pe cei care au nevoie de un sfat util.
ORDIN Nr. 701 din 17 decembrie 2003
ART. 1
(1) Se aprobă Procedura de eliberare a atestatelor de recunoaştere automată a calificării - pregătire profesională sau experienţă profesională - dobândite în străinătate, în afara sistemului de învăţământ, de către cetăţenii români sau cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene şi ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European, precum şi de membrii de familie ai acestora, care doresc să desfăşoare pe teritoriul României activităţi economice în mod independent, în cadrul unor asociaţii familiale sau ca salariat, prevăzută în anexa nr. 1.
(2) În sensul prezentului ordin, prin calificare dobândită în străinătate se înţelege calificarea dobândită într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat aparţinând Spaţiului economic european ori dobândită într-un alt stat şi recunoscută într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat aparţinând Spaţiului Economic European.

ANEXA 1


PROCEDURĂ
de eliberare a atestatelor de recunoaştere a calificării - pregătire profesională sau experienţă profesională - dobândite în străinătate, în afara sistemului de învăţământ, de cetăţeni români sau cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene şi ai statelor aparţinând Spaţiului economic european, precum şi de membrii de familie ai acestora, care doresc să desfăşoare pe teritoriul României activităţi economice în mod independent, în cadrul unor asociaţii familiale sau ca salariat

1. În vederea obţinerii atestatului de recunoaştere a calificării, prevăzut de prezentul ordin, solicitanţii depun la Registratura Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei un dosar care trebuie să conţină următoarele documente:
a) cerere în limba română (se vor menţiona adresa şi telefonul solicitantului);
b) copia documentului de identitate;
c) copia certificatului de naştere, tradusă în limba română şi legalizată;
d) copia documentului care atestă calificarea dobândită în străinătate, tradusă în limba română şi legalizată, însoţită de documentul original;

e) copia de pe dovada recunoaşterii documentului de calificare a solicitantului, eliberată de autoritatea competentă dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului economic european, tradusă în limba română şi legalizată, însoţită de documentul original*).
------------
*) Documentele prevăzute la pct. 1 lit. e) sunt obligatorii numai pentru persoanele care au dobândit calificarea într-un stat din afara Uniunii Europene sau a Spaţiului economic european şi pentru persoanele care au dobândit calificarea într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului economic european care nu a aderat la Convenţia cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961. Legea nr. 52/2000 aprobă Ordonanţa Guvernului nr. 66/1999 pentru aderarea României la Convenţia cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961.

2. Cererile de eliberare a atestatelor de recunoaştere a calificării însoţite de documentaţia completă se soluţionează în termen de 30 de zile de la data înregistrării acestora.
3. În cazul în care în urma analizei dosarului se constată neregularităţi privind documentele prevăzute la pct. 1, Direcţia politici forţă de muncă va notifica acest lucru solicitantului, cu cel puţin 10 zile înainte de expirarea termenului prevăzut la pct. 2, indicând modul în care pot fi remediate acestea. În acest caz, termenul prevăzut la pct. 2 se prelungeşte în mod corespunzător cu 10 zile.
4. După expirarea termenului prevăzut la pct. 2 sau, după caz, la pct. 3, în lipsa unei comunicări scrise din partea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei - Direcţia politici forţă de muncă, se aplică prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2003 privind procedura aprobării tacite, aprobată şi modificată prin Legea nr. 486/2003.
5. Respingerea cererii şi motivele care au stat la baza acestei decizii se comunică în scris, în termenul prevăzut la pct. 2. Decizia de neacordare a atestatului poate fi contestată la instanţa judecătorească competentă, în condiţiile prevăzute de Legea contenciosului administrativ nr. 29/1990, cu modificările ulterioare.
6. Atestatele de recunoaştere a calificării eliberate de Direcţia politici forţă de muncă vor fi înscrise într-un registru.
7. Direcţia politici forţă de muncă eliberează atestatul de recunoaştere a calificării solicitantului sau persoanei desemnate de acesta prin procură şi returnează documentele originale prevăzute la pct. 1 lit. d) şi e).

Buna dimineata si scuze daca va contrazic dar in cazul de fata nu se aplica datele din prescriptia tehnica ISCIR PT-CR8-2009 ca acolo vorbesc, stabilesc cerintele minime de autorizare, vrificare a personalului de deservire sau auxiliar de deservire a echipamentelor sub incidenta ISCIR ( macarale, centale termice, stivuitoare, etc.) Cred ca, capitolul 2 se poate aplica aici. Multumesc.
PT-CR8-2009 mentioneaza:
-Art. 6 (1) Persoanele care sunt cetăteni ai statelor membre, detin o autorizatie eliberată de
autoritatea competentă dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau stat semnatar al
Acordului privind Spatiul Economic European şi care doresc să deservească o/ un
instalatie/ echipament din domeniul ISCIR pe teritoriul României, se prezintă la ISCIR în
vederea sustinerii unui examen şi luării în evidentă.
(2) Examenul constă dintr-o probă teoretică ce are ca scop evaluarea cunoştintelor privind
aplicarea legislatiei nationale şi a prescriptiilor tehnice aplicabile, necesare pentru deservirea
instalatiei/ echipamentului.
(3) Solicitantul depune la ISCIR următoarele documente:
a) cerere din care să rezulte tipul şi parametrii maximi ai echipamentului care doreşte să-l deservească;
b) copia actului de identitate/ paşaport;
c) o copie a unui certificat medical sau document cu functie echivalentă emisă de
autoritătile competente în domeniu din statul membru de origine;
d) copia autorizatiei eliberată de autoritatea competentă din statul membru.
(4) Pe baza rezultatelor din procesul-verbal de examinare, ISCIR înscrie persoanele care
au promovat examenul în Registrul ISCIR, conform prevederilor de la art. 16.
-Art. 7 Persoanele care doresc să se autorizeze pentru a deservi o/ un instalatie/ echipament
din domeniul ISCIR trebuie să urmeze anterior solicitării autorizării un program de formare
profesională conform prevederilor de la art. 5.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare titlul oficial de calificare calytul calytul atestarea titlului oficial de calificare in profesia de consilier juridic este si pentru cei care lucreaza inca sau numai pentru cei care nu mai lucreaza? Si ... (vezi toată discuția)
Poate participa un expert judiciar tehnic auto dintr-o tara a ue la efectuarea unei expertize tehnice auto in romania? ionescugheorghe ionescugheorghe Poate participa un expert judiciar tehnic auto dintr-o ţară a UE la efectuarea unei expertize tehnice auto în Romania,în faza de urmărire penală a unui ... (vezi toată discuția)
A obtinut cineva adeverinta de atestare conform ordinului mjlc nr. 606/2010? dana13 dana13 A obtinut cineva o atestare de la minister pentru consilier juridic? Ce acte cer si in ce termen elibereaza adeverinta? Multumesc. (vezi toată discuția)