Buna ziua,
Impreuna cu un prieten am deschis o societate comerciala, el fiind administrator (60 %) iar eu asociat (40%).
In gluma, in serios acesta a spus ca ma va da afara din firma si as dori sa stiu daca poate face acest lucru si cum, desi am participat amandoi la cheltuielile pentru infiintarea acestei firme si intretinerea ei.
Probabil amandoi sunteti asociati , unul cu 60% iar celalalt cu 40% iar unul este si administrator . Chiar daca situatuia concreta este alta ,in cazul in care se doreste "indepartarea" unui asociat aceasta se poate face doar in cazul in care exista acord de vointa al asociatilor , deci sa fiti si dvs. de acord. Altfel nu se poate decat prin promovarea unei actiuni in instanta care sa conduca la acest rezultat.
Daca sunteti doar administrator va poate revoca oricand .
Ati spus intr-un raspuns anterior ca dvs,sunteti asociat iar prietenul dvs. administrator.
In acest caz asociatul poate revoca administratorul. Administratorii nu au cote procentuale de reprezentare. Daca situatia este cea prezentata de dvs. , in calitate de asociat unic , puteti revoca administratorul.
Problema
mihai_domnescu
sunt asociat cu cineva intr-o firma si detin 50% din actiuni. ca si celalalt sunt si administrator. cum fac sa ma retrag din firma si sa scap de ... (vezi toată discuția)