avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as dori cateva informatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as dori cateva informatii

sora mea este hairstylist si impreuna cu 4 colege au deschis un salon de coafura. salonul functioneaza pe firma uneia dintre fete. intrebarea mea este: CE PROCEDURA TREBUIE URMATA SI CE ACTE SUNT NECESARE CA SA FIE INTRODUSE IN FIRMA SI CELELALTE FETE???
adica, acum firma este numai pe numele uneia dintre ele si aceasta este de acord sa le introduca in firma si pe celelalte ca sa fie oficial salonul tuturor fetelor, k sa fie firma tuturor fetelor.
toate fetele au contribuit egal cu bani la inchirierea spatiului si amenajarea salonului...urmeaza introducerea lor in firma. cum se face, cui ne adresam?

multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters237899 , utilizator 15:33, 23 Ianuarie 2012
Trebuie ca sora dvs. sa cesioneze actiuni catre celelalte doamne, pe baza unui contract de cesiune. Dupa care trebuie sa mergeti la Registrul Comertului pentru a depune actele necesare inregistrarii acestei schimbari.
Intrati pe www.onrc.ro ca cititi ce documente trebuiesc depuse si daca aveti inca nelamuriri mergeti la sediul lor unde vi se va acorda consultanta contra cost.
sa inteleg ca firma la aceasta ora are doar asociat unic?
daca e asa, asociatul unic, printr-o decizie, hotaraste ca vinde un nr. de parti sociale celorlalte 3 prietene.
se va face contract de cesiune, se actualieaza actul constitutiv, se merge la registru comertului si se depun actele, in doua etape, prima se depune doar decizia de cesiune parti sociale, se publica in monitorul oficial, se asteapta cam 40 - 60 de zile (cel putin 30 de zile de la publicare in m.of) apoi se depun celelalte acte.
indicat, pentru ca si sora dv sa fie acoperita, ar trebui ca structura asociatilor sa fie de 25% si ca administrator sa fie numite toate 4, sa fie platite lunar pentru functia de administrator, altfel exista riscul ca sora dumneavoastra sa nu primeasca numic.
intrebati si-un avocat
Buna ziua. Asa cum v-au spus si consultantii de mai sus, operatiunea de introducere a fetelor in firma ca asociati, presupune cesiunea partilor sociale.
In acest sens se va intocmi:
- Decizie asociat unic
- Modificare act constitutiv
Procedura nu este greoaie, pentru a preintampina eventualele greutati, apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate schimba un asociat unic cu un altul tovyis tovyis in cazul in care primul din el renunta la firma si vrea sa o cedeze catre alt asociat unic care este varianta cea mai rapida de schimbare si ce costuri? (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Schimbare de asociat rotaru mihaela rotaru mihaela Vreau sa preiau o firma si ma intereseaza ce documente trebuiesc intocmite!Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)