avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament sau partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament sau partaj

Eu tata si fratele dobândim in urma decesului mamei un apartament 2 camere.Tata ne il lasa noua..iar fratele imi va da jumătate din valoarea lui.Fratele il vrea trecut si pe numele soției sale.deoarece împreună au strâns banii...pe care mi ii va da mie.Ma gandeam la un partaj...dar poate sa o trecem si pe soția lui in acte?fără să mai facem contract de vanzare cumparare
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:55, 28 Martie 2018
Se face vanzare de cota spre ambii soti.
Noi 3 avem certificat de mostenitori...Ce costuri presupune si ce valoare se declara
Mergeti la notar. Nu e ca la piata 1 leu legatura ca sa e mercurialul..
Vi se va calcula onorariul, taxa ANCPI si eventualul impozit daca valoarea tranzactiei este mai mare de 450.000 lei, desi nu cred.
el imi va da 14000 de euro,,,,,si cam atat....valoarea am pus 30000 de euro pe grila este de 100000 parca
Sotia nu poate fi amestecată la partaj, pentru că vorbim despre un partaj succesoral, despre împărțirea unor cote rămase în urmă unei mosteniri, mostenire, la care nora nu are nici un drept.
Puteti încheia un contract de vânzare cumpărare, prin care dvs si tata ii vindeți fratelui cota de 7/8 parti, la prețul de 14.000 euro.
Cota astfel dobândită va fi bunul comun al fratelui și al soției.

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate prin vanzare sau donatie MariusN1 MariusN1 Buna ziua. Impreuna cu viitoarea sotie, stam intr-un apartament cumparat de catre parintii ei. Dupa casatorie am dori sa devenim noi posesorii ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Donatie, contract vz-cumparare,alt act?? ContSters60155 ContSters60155 Buna seara! am si eu o nelamurire. tatal meu este recasatorit si doreste sa-mi lase un apartament. ce act ar trebui sa inchei pt a nu putea fi atacat ... (vezi toată discuția)