avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare blocuri

Buna ziua,
Am cateva intrebari legat de obligativitatea schimbarii geamurilor termopane la reabilitarea blocurilor, proces in care va intra si blocul meu in curand.
Nu doresc sa inlocuiesc geamurile pe care le am, pentru ca sunt un model care asigura luminozitate crescuta apartamentului - din 2 bucati nu din 3 cum s-a facut la alte blocuri. In plus nu am incredere in geamurile pe care le pun firma de reabilitare.
Si mai mult, am montate obloane exterioare la aceste geamuri care cresc de asemenea gradul de izolare termica a locuintei.

As vrea sa stiu ce legislatie pot invoca sa refuz inlocuirea geamurilor mele?
Nu doresc de asemenea sa renunt la obloane, le-am instalat cu un scop de protectie termica, fonica si sunt foarte multumita de ele.

Am vazut tot felul de discutii privind tipul de termopan pe care il p[ermite legea. Nu am montat eu aceste geamuri, asa am achizitionat apartamentul si nu stiu ce tip de termopan sunt.

Care sunt optiunile legale in aceste conditii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 12:29, 28 Martie 2018
Este problema frecvent discutata in cazul treabilitarii condominiilor
Scopul principal al reabilitarii si eicientizarii energetice il constituie ca dupa reabilitare,imobilul sa se incadreze intr-o calasa superioara care poate fi atinsa numai in conditiile in care intreg ansamblul constructie +tocarie termopan asigura acae clasa energetica
In cazul in care ar exista clase diferite de protectie termica prin existenta de pierderi generate de tocarie termopan diferite generatii si clase termice-nu se obtine scopul scontat
Din pacate in blocul nostru logica inscrieri in programul de reabilitare a fost ca pune primaria termopane gratis pentru cei care nu isi permit sau nu vor sa cheltuie cu asta. Nu e cazul meu si nu as vrea sa isi bata joc vecinii de casa mea si sa nu ma pot apara in fata unui abuz.
Refuzati schimbarea geamurilor. Nu va bateti capul,nu au cum sa va oblige. Mai bine ii intrebati pe ei ce lege va obliga sa le schimbati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare ... c2023 c2023 Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare termica. Buna ziua, Puteti va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Returnare bani termopane Ana24M Ana24M In prezent, blocul in care locuiesc se afla in curs de reabilitare termica. Cineva mi-a spus, la un moment dat, ca proprietarilor care vor sa-si pastreze ... (vezi toată discuția)